MENÜ
 • Medúzából pelenka?

  A jövő leghatékonyabb kakifelfogó módszerét lehet a tengerekben kell keresnünk.

  A medúzáról csak nagyon kevés embernek jutnak eszébe kellemes gondolatok. Vízi élőlény, csendes és ami a legfontosabb, csípős. Medúzából emellett jó sok is van és sokszor olyan helyekre is bejutnak, ahol az emberek nem örülnek nekik. Egy izraeli cég most új, kegyetlenebb jövőt vázolt fel az állatok számára: nagyon úgy tűnik, hogy a jól kikészített medúzából kiváló nedvszívó-képességű papírtörlő, vécépapír vagy pelenka lehet.

  140411_pelenka

  A cég állítása szerint kiváló alap lehet a medúzák különleges testfelépítése, ami lehetővé teszi, hogy a vízben lebegő állatok testének 90 százaléka maga is víz legyen. A belőlük készített anyag a saját súlyának és térfogatának többszörösét tudja majd magába szívni a medúzák testfelépítését kihasználva anélkül, hogy szétszakadna vagy visszaeresztené a felszívott folyadékot. Ráadásul az sem hátrány, hogy a használt törlőkendő 30 nap alatt természetes alkotóelemeire bomlik majd.

  Ez utóbbi tulajdonság lehet az, ami miatt komoly előnyre tehetne szert az emberiség akkor, ha a medúza-alapú technológiára vált. Egyetlen, eldobható pelenkát használó újszülött nagyjából hetven kilogrammnyi, többségében nem lebomló hulladékot termel a születése utáni egyetlen évben. „Túl sok a medúza és túl sok az eldobható pelenka” – mutatott rá a lényegre a cég igazgatója. „Cégünk mindkét kérdésre tudja a választ” – és adta meg a nem kevésbé frappáns választ.

  Forrás: popsci.com

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon