MENÜ
 • Mától végleg lőttek a füstölőknek

  Mostantól kívül tágasabb!

  Január elsejével a magyar állam szigorított azon, hogy pontosan hol is lehet rágyújtani az arra vágyakozóknak. Az elmúlt három hónap volt az úgynevezett türelmi idő, a mai naptól azonban kemény bírságokat szabhatnak ki. Nem árt komolyan venni, ugyanis nemcsak a kocsmák és szórakozóhelyek üzemeltetői bírságolhatóak meg, hanem azok is, akik a cigit szívják. Mégpedig igen komoly pénzösszegre.

  Intézmény esetében 2,5 millió forintig, míg magánszemélynél 50 ezer forintig mehet el a kiszabott büntetés, amelyet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vezényel. Tapasztalataik szerint sok helyen már az elmúlt időszakba is komolyan vették az új szituációt, 13 ezer vizsgálatból csupán nyolcszáz alkalommal kellett figyelmeztetni. Szakemberek legnagyobb ellenállással a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek esetében találkoztak.

  Új törvényünk ezzel Európa egyik legszigorúbbja lesz. Nemcsak a fent említett helyekről, de minden munkahelyről is ki lesz tiltva a dohányzás. A cigiszüneteket tehát az utcára, vagy a udvarra száműzik. Végül pedig minden pályaudvarról, buszmegállóból és aluljáróból és kitiltják a dohányosokat, sőt, a vonatokon sem lesz többé dohányzós vagon. A törvényhozók azt várják az új törvénytől, hogy akárcsak Nyugat-Európában, úgy nálunk is elkezd csökkenni a dohányzók száma.

  Szerintetek összejön a terv?

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon