MENÜ
 • Mától van magyar YouTube

  A Google Magyarország sajtótájékoztatóján szerdán jelentették be, hogy március 1-én, azaz a mai nap indul el a YouTube magyar változata a youtube.h

  Ennek előnye, hogy a magyar felhasználók könnyebben hozzáférnek majd a magyar vonatkozású tartalmakhoz, egyszerűbben oszthatnak meg helyi videókat és könnyebbé válik a párbeszéd kialakítása is.

  „A népszerű video-megosztó oldal mindössze hétéves, azóta folyamatosan és rohamosan fejlődik. 2009 októberében napi egymilliárd video-letöltést számoltak az oldalon, ez a szám tavaly ősszel elérte a négymilliárdot. Egy idén januárban készült ezerfős kutatásból kiderült, hogy Magyarországon 93 százalék spontán ismertsége van, 71 százaléka a magyar internetezőknek heti rendszerességgel, 22 százalék pedig naponta használja a felületet” – mondta el Heal Edina, a Google magyarországi vezetője a sajtótájékoztatón.

  „A magyarországi internetezők eddig is a YouTube globális közösségének voltak a tagjai. Az országban ez a harmadik legnépszerűbb weboldal. A 18 és 49 éves korosztályban havonta több mint 2,7 millióan látogatják a felületet. A magyar YouTube indulása lehetőséget ad arra, hogy a magyar video-készítők és az internetezők könnyen egymásra találjanak a világhálón” – tette hozzá Matthew Glotzbach, a YouTube európai igazgatója.

  A YouTube megállapodást kötött az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel, mely azt jelenti, hogy a magyar dal- és zeneszerzők mostantól anyagi haszonhoz jutnak, ha feltöltik videóikat. Ráadásul a nagyobb választék érdekében egyezség született a Sziget Kulturális Szervezőirodával, az MTVA-val, a TV2-vel, a Jégkorong Szövetséggel, az 1g Records, a CLS Records és a Tom Tom Records kiadókkal, valamint a WMMD hazai digitáliszenei tartalomaggregátorral.

  Kattanj rá te is!

  Forrás: metropol

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon