MENÜ
 • Mától szmogriadó

  Nem csupán a fővárosban, az egész országban magas a levegő szennyezettsége. Budapesten és Salgótarjánban szombaton döntöttek úgy, szmog ügyben riasztási fokozatot rendelnek el.

  Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet legfrissebb mérései alapján szombat délelőtt tizenhat település levegőjében mértek köbméterenként 100 mikrogramm feletti szálló por mennyiséget.

  Budapesten ma reggel 6 órától léptek érvénybe a közlekedési korlátozások. Ez annyit tesz, hogy este 22 óráig a fekete és a piros környezetvédelmi plakettel ellátott rendszámtáblájú gépjárművek nem közlekedhetnek a főváros útjain. Aki megszegné ezt a szabályt, az eléggé pórul járna, ugyanis az intézkedés betartását a rendőrség ellenőrzi. A megszegőkkel szemben pedig akár 100 ezer forintos helyszíni bírságot is kiszabhatnak.

  “A szmog amellett, hogy káros anyagok megtelepedését okozhatja a tüdőben, a fellépő oxigénhiány miatt is veszélyes. Ráadásul most, a hideg időjárás miatt különösen megterheli azok szervezetét, akik egyébként is valamilyen légúti betegségben szenvednek” – hívta fel a figyelmet dr. Kóczán István.

  “Asztmások, allergiások állapota erős légszennyezettség idején súlyosbodhat, a rohamok is gyakrabban léphetnek fel. Számukra, de a gyermekek és az idősek, sőt a keringési betegséggel küzdők számára is azt tanácsolom tehát, hogy az utcán csak annyi időt töltsenek, amennyit feltétlenül muszáj” – tette hozzá a belgyógyász, kardiológus szakorvos.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon