MENÜ
 • Már látogatható a Varázshegy

  Megnyílt a Fővárosi Állat- és Növénykert új látványossága, a Varázshegy.

  Mintegy százhúsz állatfajjal, különleges modellekkel, 3D-s mozival, szimulátorszafarival és számos érdekességgel várja látogatóit az állatkert új nevezetessége.

  “A Közép-Európában egyedülálló, 3200 négyzetméteres kiállítótér berendezése egy százéves álom megvalósulása – mondta el a megnyitó ünnepségen Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója. – A környezeti nevelés, az ökológiai oktatás, a biológiai sokszínűség temploma készült el a kívülről mindenki által már ismert Nagyszikla belsejében. Ez, ahogy maga az állatkert is, egy folyamatosan fejlődő intézmény: a következő 10-20 évben is állandóan fejleszteni, építgetni fogjuk”.

  Az ünnepélyes megnyitón részt vett Tarlós István, Budapest főpolgármestere, míg a nemzetiszín szalag átvágásában Csukás István Kossuth-díjas költő, „állatkert-, varázs- és sárkányszakértő” is közreműködött.

  A Nagyszikla belsejében helyet kapott sokfunkciós kiállítótér a Földön valaha feltűnt létformáknak, az élet fejlődésének, gazdagságának bemutatását tűzte ki célul. A látogatók találkozhatnak életnagyságú, húszméteres bálnával, benyúlhatnak egy T-rex szájába, jégkorszaki időutazáson vehetnek részt, és térhatású filmeket tekinthetnek. Ezen kívül közelebbről is megismerkedhetnek számos különleges állatfajjal, például csupasz földikutyával, üvegsügérrel, vaklazaccal, vándorló levelekkel. A kicsik és nagyok tanulását több audiovizuális és érintőképernyős játék, mikroszkópok, kipróbálható, tapintható érdekességek, preparátumok és csontvázak is segítik.

  A Varázshegy kiállítás négy szinten összesen 16 teremre tagolódik, kiépítésének teljes költsége meghaladja a nettó 1,3 milliárd forintot.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon