MENÜ
 • Már gyerekkorában pszichológushoz járt Breivik

  A norvég terroristát már négy éves korában pszichiáterek csoportja vizsgálta.

  A kis Anders Breivikkel azóta nem bírt édesanyja, hogy apja egyik napról a másikra elhagyta őket. Nagy valószínűséggel állítható, hogy későbbi embertelen cseledeteit is ez a gyerekkori trauma befolyásolta.

  A tavaly júliusban 77 ember életét kioltó mészáros akkori orvosai szerint a fiú lefegyverző mosolya mögött súlyos mentális betegség húzódik meg, a kisfiú már akkor kényszeredett mosoly mögé rejtette az érzelmek hiányát. Kezelésre akkor nem került sor, de a tárgyalás során most előkerült az egyik orvos, aki már akkor gyanította: Breivikkel nem stimmel valami.

  “Mindaz, amit ma tudunk róla, már a négyéves kori képen is látható, gondosan elrejtve a lefegyverzőnek szánt mosoly mögé” – véli a név nélkül nyilatkozó orvos. – “Már akkor sem tudta kifejezni az érzelmeit, nem mutatott örömöt, nem játszott a társaival. Attól tartottunk, idővel ez az elfojtás pszichopatológiás tüneteket produkál, és mentális problémákat vált ki. Sajnos igazunk lett, bár sosem gondoltuk volna, hogy tömeggyilkos válhat belőle.”

  Breiviket a tárgyalását megelőző időszakban két szakértőcsoport is vizsgálta, az egyik elmebetegnek, a másik beszámíthatónak véli. Breivik maga ragaszkodik ahhoz, hogy nem elmebeteg.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon