MENÜ
 • Már biztos a világvége

  Az amerikai NASA kutatói nem nyugszanak. Úgy tűnik addig addig számolgattak, játszottak csillagvizsgálósdit, amíg végül nemrég be nem bizonyították, hogy az általunk ismert világ vége elkerülhetetlen.

  Az amerikai NASA kutatói nem nyugszanak. Úgy tűnik addig addig számolgattak, játszottak csillagvizsgálósdit, amíg végül nemrég be nem bizonyították, hogy az általunk ismert világ vége elkerülhetetlen. Nem kevesebbet állítanak, minthogy galaxisunk, a Tejútrendszer össze fog ütközni a vele szomszédos Androméda-galaxissal. Mielőtt azonban tömeges öngyilkosságot követnénk el, vagy bespájzolnánk konzervekből, fel kell tenni a kérdést, hogy pontosan mikor is lesz ez? Négy milliárd év múlva.

  Bizony, ez az esemény szerencsére a mi életünkre még nem lesz befolyással, sőt, igazság szerint még az unokáink unokáinak az unokáinak az életét sem fogja rettenetesen felizgatni. De ettől még elkerülhetetlen. Legalábbis számítógépes szimulációk szerint noha a két galaxis oldalirányba mozog, ez nem elég ahhoz, hogy majd egy galaktikus randevú során egymásba ne ütközzenek. Addig is még két és fél millió fényévnyi távolságot kell megtenniük.

  Izgalmas kérdés, hogy mi fog történni az ütközés után? Ahhoz, hogy az egymásba boruló két csillagrendszer majd elnyerje közös, végleges formáját, állítólag további két milliárd évre lesz szükség. A tudósok egyébként attól nem félnek, hogy a bolygónk megsemmisül, csupán attól, hogy a Nap annyira felhevül, hogy lakhatatlanná válik a Föld. Feltéve ha addig nem pusztítjuk el saját magunkat.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon