MENÜ
 • Magyarországon is sikeres a YouTube-os karrier

  Tömegek követik a fiatal tehetség munkásságát

  Számtalan alkalommal futunk bele Youtube-os feldolgozásokba, sőt, ha belegondolunk, Justin Bieber is így indította karrierjét. Néhány hónapja felfigyeltünk egy fiatal srácra, aki többek közt ByeAlex és Kállay dalokat dolgoz fel, olyannyira értékelhető módon, hogy még a sztároknak is tetszik. Munkásságáról kérdeztünk a dalok feldolgozóját, Simonffy Pétert.

  simonffy

  Az elsődleges szempont természetesen az, hogy tetszik-e a dal, amit kiválasztok feldolgozásra. Sokféle szám meg tud fogni, de fontos, hogy jó legyen a dallama, és szövegileg is legyen mondanivalója. A második szempont, hogy el tudom-e egyáltalán énekelni. Sokszor ütköztem már olyan hangterjedelmi akadályba, amit nem tudtam kikerülni. ByeAlex-nél és Andrásnál is kellett már kicsit módosítanom a dallamon, hogy el tudjam énekelni a dalt. A harmadik szempont nem olyan mérvadó, de ha több számot szeretnék átdolgozni egyszerre, akkor figyelembe szoktam venni, mennyire divatos a dal, hiszen így gyorsabban eljut az emberekhez. Többen kattintanak egy mai sláger átdolgozására, mint mondjuk egy pár évvel ezelőttire.” -kezdte az interjút Péter arra a kérdésünkre reagálva, hogyan is fog hozzá egy dalhoz.

  ByeAlex – Kedvesem feldolgozás

  Saját dal készítésén is dolgozom, bár egyelőre csak egy saját számom van, azt is két éve írtam. Most két verzióban található meg a csatornámon, mert egy idén ballagó osztály részére felújítottam. Mostanában egyre inkább foglalkoztat egy újabb saját szám gondolata, de úgy érzem, hogy még sokat kell tanulnom hozzá. Az énektudásomat és a zeneszerzői kreativitásomat kell fejlesztenem főleg. Erre kiváló gyakorlás az átdolgozáskészítés. Azért olyan különbözőek a videóim, mert kísérletezgetek, hogy mit szeret a közönség, és hogy melyik stílus áll jól nekem igazán. Pluszba még az átdolgozások segítenek gyorsabban ismertté válni egy saját albumhoz, amivel meg is lennék elégedve még sok-sok eszközre, és gyakorlásra van szükségem.” -folytatta a fiatal énekes. Majd hozzátette, jól viszonyulnak hozzá napjaink előadó sztárjai. ByeAlex mindig ír neki pár sort a megosztások mellé, sőt, még tanácsot is adott neki az Eurovíziós sikereket átélt énekes: “Csak így tovább!” -írta neki egyszer. De Baricz Gergőtől is kapott már pozitív sorokat.

  Kállay-Saunders – Running feldolgozás

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő