MENÜ
 • Magyar is remekelt a Rubik-kocka VB-n

  Talán keveset hallunk, de a verseny már évtizedek óta megrendezésre kerül.

  Rubik-kocka világbajnokságokat immár harmincegy éve, 1982 óta rendeznek. Az elsőt egyébként – talán pont a feltalálója iránti tiszteletből – Budapesten tartották. Akkor még egyetlen kategória volt, idén már tizenöt. A hétvégi világbajnokságon többek között a Rubik-óra egy kézzel, lábbal és vakon kirakását, illetve a legkevesebb forgatásból való kirakást is értékelték.

  A 2013. évi Rubik-kocka világbajnokságot az ausztrál Feliks Zemdegs nyerte meg: 7,36 másodperc alatt sikerült kiraknia kockát. A vakon történő kirakásban a magyar csapat tagja, Endrey Marcell valamennyi kategóriában győzött: az 5*5-ös kockával világcsúcsot is felállított. Gratulálunk!

  Az idén Las Vegasban megrendezett világbajnokságon 37 ország több mint 500 versenyzője vett részt 15 kategóriában. A magyar csapat tagja, Endrey Marcell, aki az előző versenyen világcsúcsot döntött a 3*3-as kocka vakon kirakásában, idén nemcsak ebben a számban lett világbajnok 29,93 másodperccel, hanem valamennyi vak kategóriában győzött. A 4*4-esben 2 perc 33,04 másodperc, az 5*5-ösben 6 perc 06.41 másodperc volt az ideje, és a 3*3-ast is vitte.

  Ajánló

  Újabb sztárokat jelentett be a Volt, ezzel teljes a Nagyszínpad

  Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

  Ellie Goulding a Balatonnál ad koncertet