MENÜ
 • Magyar diák nyűgözte le fél Európát

  Szabó Gréta, a budapesti Városmajori Gimnázium tanulója nyerte a kelet-közép-európai középiskolák németül tanuló diákjainak szervezett nemzetközi vitavetélkedő döntőjét.

  A Vitázik a világ ifjúsága című vetélkedő nemzetközi döntőjében arról vitázott a döntőbe jutott négy fiatal, hogy legyen-e egész Európában büntethető a vallások ellen irányuló gyűlöletbeszéd. A nyertes Szabó Gréta meggyőző érvelése mellett azzal nyűgözte le a zsűrit, hogy mennyire könnyedén reagált a többi vitázó hozzászólásaira – nyilatkozta a Goethe Intézet az MTI-nek.

  A 2012. október 15-19. között megrendezett eseményen cseh, észt, lengyel, lett, litván, magyar, orosz és ukrán középiskolások vettek részt. A negyeddöntőkben azt a kérdés boncolgatták, hogy legyen-e joguk a bevándorlók gyerekeinek anyanyelvükön folyó oktatáshoz, valamint hogy korlátozzák-e a közösségi oldalakhoz való hozzáférést 18 éves korra. Az elődöntőben arról vitáztak, hogy kötelező legyen-e a szolgálatban lévő rendőrök részére a névjelzés viselése.

  A projekt célja, hogy a fiatalok elmélyültebben foglalkozzanak politikai és társadalmi témákkal és közben nyelvtudásuk is fejlődjön. A 2011/12-es tanévben nyolc ország közel 130 iskolájában több mint 1700 tanuló vett részt a vitavetélkedő különböző fordulóiban.

  A projekt támogatói a Goethe Intézet, az Emlékezet, Felelősség és Jövő Alapítvány, a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Németoktatás Központi Igazgatósága. A VI. nemzetközi döntő a német külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

  Forrás: MTI

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon