MENÜ
 • Ma ünnepli 74. születésnapját Robert De Niro

  Robert De Niro kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, producer, rendező, munkásságával több mint 100 film elkészítésébe kisebb- nagyobb módon bekapcsolódott. A New Yorkban született élő legenda ma ünnepli születésének 74. évfordulóját.

  De Niro mellett a hónap szülöttje a 40 éves szűz című filmmel és A Hivatal című sorozattal híressé vált Steve Carell, aki szintén a napokban töltötte be 55. életévét. Ennek apropójából az AXN csatorna több kultikus vígjátékkal is tiszteleg a filmes legendák előtt.

  Robert De Niro pályafutása

  Első jelentős filmszerepét 20 évesen kapta Az esküvői party című kisfilmben. Az igazi áttörést A Keresztapa második epizódja hozta meg, amivel az első Oscar- díját is megszerezte. De Niro a szerepek kedvéért hihetetlen átalakulásokra volt képes, Scorsese Dühöngő Bika című fimszerepéért például 30 kilót hízott, de a rettegés fokában alakított sittes karakter hitelesebb megformálásáért 20 ezer dollárt fizetett fogorvosának, hogy kuszálja össze fogait. Az erőfeszítés meghozta gyümölcsét, A Dühöngő Bikában játszott alakításáért egy újabb Oscar-szoborral jutalmazták.

  1993-tól a színészet mellett rendezőként is kipróbálta magát a Bronxi mese című filmjében. A kilencvenes évek második felétől klasszikus vígjátékokban kezdett játszani. Első ilyen szerepe az 1999-es Csak egy kis pánik című film, amelyet az AXN augusztus 19-én, szombaton 21:00-tól szülinapja alkalmából levetít. A kétezres években is töretlen népszerűségnek örvendő színész több tucat filmben játszott. A Csak egy kis pánik sikere nyomán, az ezredfordulót követően több vígjátékban is megcsillogtatta tudását, köztük a Csak egy kis pánik folytatásaként az AXN- en augusztus 20-án vasárnap 21:00-tól futó Még egy kis pánik című filmben. Napjainkban a színész még mindig aktív, az elmúlt 3 évben több filmben is szerepel.

  Zűrös házasságok, botrányos kapcsolatok

  De Niro saját bevallása szerint rajong a fekete bőrű nőkét, elcsábította Naomi Campbellt, de udvarolt Whitney Houstonnak is. Első feleségével Diahnne Abbotttal 12 évig tartott a házassága, de hivatalosan még tartott a frigy, amikor a színésznek már egy másik nőtől, Helena Springstől született gyermeke. Következő szerelmét, Gillian de Tervillet egy újsághirdetésben látta meg, másfél év után pedig megismerte Toukie Smith-t, akit ugyan nem vett feleségül, de két közös gyermekük született, egy ikerpár, akiket béranya hordott ki. Kapcsolatuk nem sokkal később szintén véget ért.

  A színész 54 évesen nősült harmadszor, Grace Hightower-t vette el, házasságuk kisebb megszakításokkal 1997 óta tart. Komoly válságot jelentett kapcsolatukban, amikor De Niro-t 1998-ban meggyanúsították, hogy egy párizsi luxusprostituált-lánc szolgáltatásait vette igénybe. A történtek miatt kiutasították Franciaországból és beadták a válópert Grace-szel, a válást azonban sohasem mondták ki.

  Steve Carell pályafutása

  Steve Carell számára az igazi sikert A hivatal című sorozat hozta meg. Amellett, hogy színészként a provokatív Michael Scott-tot formálta meg, ő volt a producer is. Játékáért 2006-ban Golden Globe-díjat kapott, a „Casino Night” című epizódért pedig a Writers Guild of America díját is megkapta. Annak, hogy a sorozatot az első évad utáni rendkívüli alacsony nézettség miatt mégis folytatták Carell volt az oka, aki ekkoriban kapott főszerepet a rendkívüli népszerűségre szert tett, az AXN-en augusztus 18-án 21:00-tól futó A 40 éves szűzben, aminek ő írta forgatókönyvét is. Ezért a szerepéért megkapta az MTV Movie Awards „legjobb férfi főszereplőnek” járó díját.  

  Számos animációs produkcióban is megfordult szinkronszínészként, (American Storage, Horton, Gru), de Carell leginkább vígjátékairól lett ismert. Legnépszerűbb filmjei: A minden6ó, Zsenikém – Az ügynök haláli, Gyógyegér vacsorára, Őrült, dilis, szerelem. Színészi sokszínűségéről árulkodik, hogy egyik legutóbbi sikerfilmjében, a Foxcatcher című drámában skizofrén olimpiai bajnokot alakít.

  Boldog házasságban

  Steve Carell-t elkerülték a botrányok, jelenleg is boldog családi életet él szintén színész feleségével, Nancy Carellel, akivel chicago-i tanulmányai idején találkozott. A párnak két gyermeke van, egy lány Elisabeth, és fiuk John.

  Az AXN csatorna De Niro és Carell születésnapja alkalmából az augusztus 14-20-i héten a Csak egy kis pánik (premier augusztus 19. szombat 21:00) és a Még egy kis pánik (premier augusztus 20. vasárnap 21:00), valamint a 40 éves szűz (premier augusztus 18. péntek 21:00) című filmekkel tiszteleg munkásságuk előtt.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon