MENÜ
 • Ma a történelemé a főszerep

  Történelmi maraton a DoQ-n.

  A hónap utolsó szombatján a tévénézők megismerkedhetnek az ókori római birodalom több ezer éves titkaival, a keresztes lovagok és a muszlimok Jeruzsálemért folytatott harcával, illetve az óceánok fenekén lapuló, feltáratlan háborús roncsokkal.

  Most szombaton újra tripla adag tudomány várja a tévénézőket a dokumentumfilmes csatornán: november 28-án a Keresztesháború: Félhold és Kereszt, a Mélytengeri nyomozók és a Róma: Egy birodalom felemelkedése és bukása című sorozatok 3-3 epizóddal jelentkeznek 14:00-től este 23:00-ig, feltárva az ókori és az modern történelem legizgalmasabb jeleneteit.

  roma_doq

  Milyen események vezettek a római birodalom bukásához? Hogyan szabdalhatták szét kisebb csatározások a kontinensnyi nagyhatalmat? Mely politikai vezetők játszottak kulcsfontosságú szerepet a császárságban? A Róma: Egy birodalom felemelkedése és bukása című sorozat a hadjáratokra, ütközetekre és római stratégákra fókuszál; bemutatja a germán, brit és egyéb barbár törzsek működését, miközben színészek és korhű díszletek segítségével eleveníti meg a birodalom korát.

  kereszteshaboruk_doq (1)

  A Keresztesháború: Félhold és Kereszt című film a Közel-Keletre, Jeruzsálembe kalauzolja a tévénézőket, ahol a 11-13. században három nagy vallás képviselő csaptak össze. A dokumentumfilm betekintést enged az erőszakos középkori társadalomba, amelyben a keresztény Egyház igyekezett átvenni a hatalmat a Szentföld felett.

  011105-N-3093M-011

  011105-N-3093M-011

  A triplázó szombat harmadik sorozata a modernkori történelem folyamán elsüllyedt vagy elsüllyesztett, különböző tengeri járműveket mutatja be. A Mélytengeri nyomozók kísérletet tesznek második világháborús hajók, repülők és tengeralattjárók roncsainak felkutatására és megmentésére, miközben felidézik a legemlékezetesebb ütközeteket.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon