MENÜ
 • Ma 60 éves a Guinness rekord

  A méret a lényeg (de azért az idő is számít)

  November 15-én ünnepelik világszerte a nemzetközi Guinness rekord napot, ami idén egyben a Guinness alapítvány 60. születésnapja is. Egy nap, amikor minden a kihívásról, a versenyről és a legjobbakról szól.

  guinness-wr-logo

  A www.foodpanda.com mobil és online ételrendelő portál összegyűjtötte a legőrültebb étel rekordkísérleteket. A rekordereknek biztos nem hallgattak a szüleikre, amikor arra kérték őket, hogy ne játsszanak az étellel, és valószínűleg gyakran játszották a barátokkal, a „Ki eszi meg ezt a leggyorsabban?”, vagy a „Ki meri megenni ezt?” versenyt.

  A több ezer hihetetlen rekord közül a foodpanda kiválasztott 10 ételekkel kapcsolatos átütő erejű rekordot, a legimpozánsabbaktól egészen a legőrültebbekig. Ugyanakkor a legnagyobb vagy a leggyorsabb címért folytatott versenyek minden bizonnyal a legnépszerűbbek, legyen szó akár emberekről, akár állatokról vagy gépekről.
  Te melyiket vállalnád be?

  1. Ha pizza, akkor Olaszország. De a világ leghosszabb pizzáját mégsem ők készítettek, hanem a spanyolok. A 2011-ben készült gigantikus pizza 1 141,5 méterével háromszor nagyobb volt, mint az Eiffel torony.

  2. Mit gondolsz, hány hamburgert ettél meg eddig életben? Százat? Ezret? Az amerikai Donald Gorske 25 000 Big Mac megevésén van túl, és 2008 óta birtokolja a legnagyobb hamburger fogyasztó címet. 37 éven át napi rendszerességgel evett Big Mac-et.

  3. A japán Takeru Kobayashinak 3 perc alatt 10 hamburgert sikerült befalnia és 2010 óta senki se tudta megdönteni rekordját.

  4. ‘Christian Williams nagyon szeretheti a csirkehúst, mert képes volt 3 perc alatt benyomni majd fél kilónyi chicken nugetts-et. 2012-ben egészen pontosan 494,9 grammal állította be ezt a rekordot.

  5. Michael Saleeba 2012-ben 15 Ferrero Rocher®-t fogyasztott el 3 perc 59 másodperc alatt.

  6. Ashrita Furman egy kosárlabda súlyának megfelelő mennyiségű, 610 grammnyi gyümölcszselét evett meg evőpálcikával. Az őrültnek hangzó 2010-es rekord be is került a Guinness rekordok könyvébe.

  7. Patrick Bertoletti a világ leggyorsabb banánhámozója és banánevője címet is birtokolja egyben. 2012-ben 1 perc alatt 8 banánt hámozott és evett meg.

  8. Egy biztos, a 10-es listán a legbátrabb cím Jason McNabbnek jár, aki tavaly 2 perc alatt 66 gramm Naga Jolokia chilli paprikát evett meg.

  9. A rekord, ami már komoly cowboy képességeket is igényel. Adam Winrich 3 perc alatt 23 italos doboz döntött le ostorral, amivel 2009-ben állította be a rekordot.

  10. És végül következzen a legötletesebbek egyike: Dalibor Jablanovic, a szerbiai fiú, aki 2013-ban egyszerre 31 kanalat egyensúlyozott az arcán.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon