MENÜ
 • Luxusmenü 1946-ból, az Alcatrazból

  Érdekes dokumentum került elő a napokban - érdekel, hogy mi volt a menü 1946-ban az Alcatrazban? Mint egy mai luxusszállóban.

  Az Alcatraz a világ talán leghíresebb, ám ma már nem üzemelő börtöne, mely egy parttól távol álló szigeten helyezkedett el, így gyakorlatilag lehetetlen volt belőle megszökni. Érthető módon így a legkeményebben őrzött rabok kerültek ide, akiknek viszont a menüt tekintve nem volt olyan rossz dolguk.

  Nemrég került nyilvánosságra a menü 1946 szeptember 2. és 8. között, mely igencsak ínycsiklandozó.

  A rabok napi háromszor kaptak ételt, mindegyik nap tökéletesen különbözött egymástól, kivéve a reggelik, amik minden nap kávét, müzlit és gyümölcsöt kínáltak, mint bármelyik mai wellness-szálló. De a csütörtök például a forró palacsinta napja volt.

  A fegyenceknek minden nap járt valamilyen leves, amit megkoronázott valamilyen húsétel is – például sertéssült zsályaszósszal, chilis bab, sózott marhahús káposztával és a baconos jambalaya, mely egy különleges, francia-olasz specialitás. A jó ebéd után természetesen desszert is jár: például sárgabarackos pite, torta, narancsos zselé illetve muffin.

  A mai börtönkosztok általában előre elkészített, mikrohullámú sütőben is készre főzhető ételek – igaz, az USA még így is többet költ a börtönben lévők etetésére, mint például az oktatásra.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon