MENÜ
 • Lószerelem, marihuána és rivalgás – itt van Rihanna új klipje

  Rihanna eddigi klipjeivel, főleg a We Found Love ikonikussá vált videójával, olyan teljesítményt tett már le az asztalra, amit nehéz lesz bárkinek is megugrani - főleg saját magának. És most körülbelül bele is került ebbe a csapdába a Diamonds kisfilmjével, mely bár gyönyörű - de valahogy nem elég.

  Az utóbbi években az egyre inkább önmagát adó Rihanna eddig sem titkolta azt, hogy nem veti meg a marihuánát, a Diamonds klipjében pedig most már nagy dobra is veri. Riri gazdag kislányként és valami csavaros metaforaként az új videóban gyémántokból teker magának jointot, ami szomorkás arccal szív el,  jól kihasznált ellenfény kíséretében.

  Aztán rohan egy autó elől, míg nem el nem bűvöli hirtelenjében a sarki fény – melyről fogalmunk sincs mit keres Amerikában – majd egy szobában ül, mely éppen szétesik körülötte, talán valamilyen heves vita következményeként, végül a videó végén még egy rivalgásba is belekóstolunk, ahol az énekesnő bánatos szemekkel áll a lángoló tűzoltók között, fene tudja miért.

  Az egyetlen valóban üzenetet hordozó jelent a Diamonds klipjében a második verse-résznél található, ahol két lónak köszönhetően éled fel a szerelem – bár elcsépelt is lehetne a jelenet, valahogy csöppet sem az, és egy olyan szépen megfogalmazott üzenetet hordoz magában, ami pont hiányzik a videó amúgy szépen megkomponált, igényesen összerakott részeiből.

  Ha a következő videó esetleg felfedné, hogy Rihanna mégis ki elől futott az úton, hogy mit keresett egy égő lakóház utcájában vagy hogy mégis ki verte körülötte szét a világot, még azt is mondanánk, hogy ez így egy nagyszerű kisfilm – csak sajnos beígért folytatásnak semmi nyoma.

  A Diamonds végeredményben kesze-kusza jelenetek sokasága, melyek akár kötődhetnének is egymáshoz, de nem teszik azt. Míg a We Found Love-nál vagy Lana Del Rey National Anthem illetve Ride című dalánál működik az, hogy ezer snitt egy egészséges, erős sztorit ad ki, addig a Diamonds-nál valahogyan sajnos háttérbe került ez a cél és jobban rámentek az alkotók arra, hogy a a képek tökéletesen legyenek beállítva, megvilágítva és előhozzanak egy érzést – de ez érzés nem fejlődik tovább, ugyanis a következő jelent már egy teljesen más gondolatsort indít el.

  Örülhetünk a Diamonds videójának, mert jó jelzője annak, hogy a popzene valóban kezd rászokni arra, hogy kicsit mindenki megpróbáljon kreatív módon művészkedni a videóiban, de ennyi sajnos nem elég a bámulatunkhoz. Gyönyörű a Diamonds – de valahol nagyon nem elég.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon