MENÜ
 • Lóhús is kerül az asztalra?

  A felelőst persze máshol kell keresni.

  Kínos szembesítésen kellett átesnie a világ egyik legnagyobb gyorsétterem-hálózatának, a Burger Kingnek. Különböző szervezetek évek óta kritizálták a láncot, amiért szerintük húsaiknak igencsak kétes eredete van. Odáig mentek a gyanúsítgatásban, hogy azt állították, a Burger King lóhúst is felhasznál húspogácsáiba.

  De nemcsak gyanúsítgattak, hanem a tettek mezejére is léptek. Kutatólaboratóriumban elemezték a hús összetételét és kiderült, hogy valóban tartalmazza ló DNS-ét. A Burger King az eddig tagadott tények helyett így kénytelen volt stratégiát váltani és egyik beszállítójára, a Silvercrest nevű cégre mutogat.

  A blama több száz éttermet is érinthet, arról nem is beszélve, hogy ugyanez a cég a Tesconak is beszállítója volt. Az áruházlánc már cselekedett is, két napja felmondta a szerződését a Silvercresttel. A Burger King egyelőre az áldozat szerepét játssza. “Azt ígérték, hogy 100 százalékban angol és ír disznóhúst szállítanak, de nem így tettek. Ez az abszolút megerőszakolása az üzletpolitikánknak.”

  Ajánló

  A világ legkövetettebb tinijeinek sikertitkai

  Magyarországról beszéltek a világ legkövetettebb sztártinijei a Kids’ Choice díjátadón

  Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!