MENÜ
 • Liptai nagyon szurkol a kéziseknek

  A színházi előadások és televíziós munkái miatt nem tudja percről percre követni a a női kézilabda Eb eseményeit, de hisz a magyar csapatban, hogy képesek a végső győzelemre.

  Liptai Claudia egykor maga is kézilabdázott, kapusként erősítette a csapatát. Így természetes, hogy nyomon követi a Szerbiában zajló kézilabda Európa-bajnokság alakulását. Igaz elfoglaltságai és Panka lánya edzései miatt legtöbbször csak a hírekből vagy barátnői Facebook-bejegyzéseiből értesül a fejleményekről.

  “Azt sajnálom a legjobban, hogy a románok elleni mérkőzést nem láttam – árulta el Claudia –, ugyanis a legnagyobb dolog a sportban felállni a padlóról. Márpedig ott vesztes helyzetből tudtak fordítani a lányok, ami a magyar sportolókra ritkán jellemző. Nagyon kijárna már a női kézilabdázásnak egy komoly siker, amihez vissza lehet nyúlni, amire lehet hivatkozni és alapozni. Hogy a lányok azt mondhassák, igen, mi ezt az aranyat megnyertük, mi képesek vagyunk erre a teljesítményre.”

  Hozzátette, hogy iszonyatosan ideges tud lenni egy-egy meccsen, nehezen bírja a feszültséget, mert annyira szurkol a magyarokért. Szerinte Karl Erik Böhn szövetségi kapitány kicsit lazább stílusa  jó irány lehet: ha egy csapatnál a sikereket, a jó elemeket emeli ki egy edző, akkor az ösztönzőleg hat a játékosokra.

  “Nem véletlen, hogy az edzők többsége férfi, egy női csapatnak is szüksége van arra, hogy egy kemény kezű férfi összetartsa a társaságot, de fontos, hogy az a szakember nyugodt és pozitív szemléletű is legyen.”

  A színésznőnek például volt olyan edzője, aki tiszta idegroncs volt, és ez átragadt a játékosokra is. Claudia nehezen bocsátkozna jóslásokba azzal kapcsolatban, hogy mi várható az elődöntőben. Valószínűleg azon múlik minden, hogy pszichésen mennyire tudja elviselni a csapat, hogy ott áll a siker kapujában.

  “Már annyiszor álltunk ott a kapuban, és az évek alatt kiderült, ez a legkritikusabb pillanat – jegyezte meg a színésznő. – Amikor még kapus voltam, azt tapasztaltam, hogy ha az első három lövést kivédtem, akkorára nőttem, mint maga a kapu, szinte képtelenek voltak ellőni mellettem a labdát. Szükség van egy jó kezdésre vagy arra a képességre, hogy baj esetén talpra tudjunk állni.”

  Minden esetre előnyünkre válhat, hogy a kapitányunk norvég, a nyugati ­kul­tú­rá­ból jött, ahol nem ijednek meg attól, ha az ellenfél öt góllal vezet, csak ledolgozandó hátránynak tekintik.  Ha ez a szemlélet ötvöződik a lányok tudásával, akár az aranyérem is összejöhet.

  Szurkolunk!

  Forrás: Bors

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon