MENÜ
 • Levágott karral rohant segítségért

  Egy brit férfi hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot. Véletlenül levágta a saját karját, de nem pánikolt, helyette segítségért rohant.

  Az egykor tűzoltóként dolgozó 50 éves Stuart Frain éppen elektromos fűrészével aprította a fát kertjében, amikor egy óvatlan pillanatban a fűrészlap alá került a karja. Mire észbe kapott, már csak egy vékony bőrdarab tartotta az alkarját, a sérült artériákból pedig mindenfelé spriccelt a vér. „Emlékszem, ahogy a törött csontszilánkok az arcomba pattantak” – mesélte utólag a férfi.

  Még szerencse, hogy Frain a tűzoltóságnál tanult elsősegélynyújtást, és azonnal átlátta a helyzetet. Nem esett kétségbe, hisz tudta, hogy a lehető legrövidebb időn belül el kell szorítani a vérzést – még azelőtt, hogy a mentőket hívná. Megragadta sérült felkarját, és összenyomta, hogy elszorítsa az ereket. Ezután úgy döntött, levágott karjával együtt elfut legközelebbi szomszédjáig, hogy ők hívják ki a mentőket.

  Menet közben egy biciklistával, és két kutyasétáltatóval is találkozott, akik az egyik kutya pórázával segítettek neki nyomókötést csinálni a karjára. Az orvosok később azt mondták: ekkor már csak másfél percre volt a haláltól. „Ha akkor nem kötik le a kezem, nem élem túl a dolgot” – nyilatkozta a férfi.

  Amikor végre kórházba került, mindenki elcsodálkozott azon, hogy volt képes végig higgadt maradni. Az orvosoknak még aznap sikerült egy 7 órás műtéttel visszavarrni a férfi karját. „Nem lesz már a régi, de idővel egyre inkább érzi majd a végtagját” – mondják a sebészek.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon