MENÜ
 • Letiltatott egy szót a Google Svédországban

  A cégóriás kínosan ügyel nevére...

  Ahogy Magyarországon, úgy Svédországban is folyamatosan frissíti és tárgyalja a nyelvet az ottani Akadémia, akik viszont most kihúzták a gyufát a Google-nél.

  A Svéd Akadémiai Tanács ugyanis felvette listájára az “ungoogleable” kifejezést, mely azon tárgyakra, személyekre, jelenségekre és kifejezésekre használatos, melyet nem lehet megtalálni a Google keresőjével.  Svédül mellesleg így hangzik a szó: ogooglebar, hivatalos jelentése pedig ez lett volna:

  “Valami, amit nem tudsz az interneten megkeresni keresőszolgáltatással”.

  A Google panasza az volt, hogy a szó itt olyan jelentést sugall, mintha egyenesen az ő szolgáltatásuk nem lenne megfelelő a keresésre.

  Az akadémia vezetője, Ann Cederberg elmondta, hogy a Google ügyvédei túl sok sok időt és kutatást vesztegettek el arra, hogy eltávolítsák a kifejezést a hivatalosan is használatos új szavak listájáról.

  Végül a szót levették a listáról, de Cederer szerint a kifejezés már annyira népszerű a svédek körében, hogy használata megállíthatatlan.

  A Google már nemegyszer bizonyította mennyire kényes a nevére, amit le is védetett, hogy nehogy általános legyen szolgáltatásának elnevezése, mint az például történz a zipzár és az aszpirin esetében.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon