MENÜ
 • Lerombolhatja életművét az állam

  A telepesként élő férfi életét a törvény fenyegeti.

  Már harminc éve építi saját kezével házát két négyzetkilométeres tanyáján a férfi, akinek most lehet, egész élete művét le kell rombolnia egy hivatali döntés szerint.

  Az 51 éves Mr. Conwayt, akit “Az utolsó nagy amerikai férfinak” neveznek meglepően rusztikusan él – pontosan úgy mint az első telepesek az Appalachian hegyekben, immár három évtizede – egészen eddig zavartalanul.

  Viszont az állam hivatalnokai most beleköptek levesébe – egy ellenőrzés során ugyanis úgy találták, hogy a férfi által épített ház rengeteg előírásnak nem felel meg, így könnyen lehet, hogy elrendelik annak teljes lerombolását.

  A Szerelmek, imák, ételek című könyv szerzője, Elizabeth Gilbert 2002-es könyvében nevezte el a férfit “Az utolsó nagy amerikai férfinak” életmódja miatt. Conway természetesen nem hagyja annyiban az állam döntését és harcolni fog igazáért.

  A hivatal a férfi lakóhelyén nem csak az udvart nem találta megfelelőnek, de a konyhában is sok szabálytalanságot leltek fel, mely veszélyt jelenthet, ahogyan a ház egész szerkezete problematikus, nem beszélve annak a fának a minőségéről, melyet a különös életmódú Conway felhasznált az építkezés során. A törvénybe ütköző pontokat az állam emberei egy 78 oldalas írásban foglalták össze.

  A végleges döntés akár azt is elrendelheti, hogy az egész házat bontsák le és helyére egy olyan ingatlan épüljön, mely megfelel az erre vonatkozó szabályoknak.

  “Az egész amerikai szellem a kis farmok szellemén alapszik. Ez egy kis farm! Alapító atyáinknak nem kell semmilyen aggályoskodó szabályzatnak megfelelni!” – nyilatkozta felháborodottan Conway, akinek elmondása szerint nem csak otthona, de nyári táborozási programja is veszélybe kerülhet, ahol gyerekeket tanít arra, hogyan is kell élni a természetben.

  Meglepő módon a hatóságok megértőek Conway felé és tervezik, hogy a törvénykezés során lazítanak a jogi pontokon a primitív farmok szempontjából, ez a jogi procedúra viszont hetekig eltarthat, mely a gyerekek szórakozását biztosan veszélyezteti.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon