MENÜ
 • Lenyűgöző képek: krokodilra vadászó sas

  Ritka pillanatot sikerült elcsípnie egy vadaspark munkatársának.

  A Selaous Vadaspark egyik munkatársa, akinek feladata a turistacsoportok körbevezetése, lélegzetelállító képeket készített egy sasról, amely egy nílusi krokodilbébit zsákmányol éppen.

  A férfi éppen szabadnapján járta a területet, hogy fotózási szenvedélyének hódoljon, amikor a ritka pillanatot sikerült lencsevégre kapnia.  A kifejlett hüllő ugyan a tápláléklánc csúcsa, azonban a kis példány valószínűleg nem volt felkészülve ilyesfajta támadásra. Ezen kívül a halászsas sem tipikusan hüllőkkel, hanem sokkal inkább halakkal, apróbb emlős állatokkal táplálkozik. Azonban Mark Sheridan-Johnson szerint az akcióból tisztán látszott, a madár pontosan tudta, mit csinál. Szerinte nem ez lehetett az első alkalom, hogy krokodilt fogott a gyönyörű madár.

  A férfi szerint a sas valószínűleg egy magányosan élő példány lehetett, aki híján a csoportos vadászat nyújtotta előnyöknek, kénytelen volt megtanulni alternatív módon vadászni, így valószínűleg a kisebb hüllőket is táplálékai közé illesztette, valósággal gyakorolta azok elfogását.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon