MENÜ
 • Kutyájának hála, nem alussza át az életét

  Annick, a belgiumi asszony álomkórban szenved, emiatt pedig vasalni és főzni sem tudott. Szerencsére minden helyreállt, amióta hozzákerült a különleges kutya, Iderix, az ötéves keverék. Neki köszönheti ugyanis, hogy nem alussza át az életét.

  Áttörést jelenthet az ébresztőórának idomított kutya a narkolepszia, közismertebb nevén álomkór gyógyításában. Annick, a harmincöt éves belga nő az első olyan beteg, aki egy ebnek köszönheti, hogy végre normálisan élhet.

  “Naponta akár hatszor is képes vagyok elaludni. Amióta élek, megkeseríti a napjaimat az álomkór. A szüleim felügyelete nélkül létezni sem tudtam, amíg hozzám nem került Iderix, az ötéves keverék kutya, amelyet arra képeztek ki, hogy a narkolepsziást felébressze” – magyarázta Annick, aki Iderix segítségével már képes ugyanúgy sétálgatni, vásárolni, közlekedni, ahogyan minden normális ember.

  “Ahogy lecsukódik a szemem, négylábú test­őröm elkezdi finoman harapdálni a fülemet és a bokámat” – mesélte nevetve Annick, aki azt is elmondta, a vekker­ként (is) funkcionáló ebnek köszönhetően képes elvégezni a há­zimunkát is, minden nehézség nélkül.

  Dr. Olivier le Bon professzor, a La Louviere-i Tivoli Kórház munkatársa, aki kiképezte Iderixet, hozzátette: a kutya betanítása kerek egy évig tartott, azonban reméli, hogy egyre több hasonló ebet képezhet ki kutatócsapatával.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon