MENÜ
 • Kutatók Éjszakája a műjégen

  Jégre kerül a rendezvény: a központi program helyszíne idén a Műjégpálya lesz.

  A Tempus Közalapítvány a felsőoktatási intézményekkel és kutatóintézetekkel karöltve immár hetedik alkalommal rendezi meg a Kutatók éjszakáját.

  “Szeptember 28-án a természettudomány, az orvostudomány, a műszaki tudományok, a társadalomtudomány és a bölcsészettudományok is mind a jégen lesznek – garantáltan úgy, ahogy általában nem találkozhatunk velük” – hangzik a beharangozó szöveg.

  Idén a Műjégpálya válik a tudományos ismeretterjesztés fellegvárává. A programok délután három órakor elkezdődnek és másnap hajnalig tartanak. Az előadások mellett pedig számos workshop és interaktív műhely várja majd a látogatókat.

  Kórokozók, gyümölcs-DNS házilag, kutatóállomások, növénydoki oklevél: a látogatók többek között közelebbről is megismerkedhetnek Budapesti Corvinus Egyetem növénykórtani tanszékének munkásságával, amelynek programjain a gyerekek is kipróbálhatják, milyen igazi kutatónak lenni. Míg az ELTE kőzettan-geokémia tanszékének vulkanológia csoportja a tűzhányók világába kalauzolja el a látogatókat, vulkánkitörésekkel, vulkánkísérletekkel színesítve a programot.

  “A Kutatók éjszakája az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata. A rendezvény Budapest mellett 29 városban, illetve 32 európai ország 320 városában zajlik párhuzamosan, így izgalmas és különleges programokra lehet számítani mindenütt. Idén a Kutatók éjszakájának programjaira több mint ötvenezer látogatót várnak a szervezők az országban” – adta hírül a Tempis Közalapítvány.

  Részletesebb tájékoztatásért felkereshetitek az esemény honlapját, vagy Facebook-oldalát.

  Forrás: metropol

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon