MENÜ
 • Különös fóbia – fél, hogy megeszi a wc

  Borzalmas fóbián szenved egy húszéves brit anyuka - retteg a toalettektől.

  A 20 éves Ney olyannyira fél a wc-ktől, hogy egyedül nem is meri elvégezni a dolgát, így mindig egy családtagjának kell a segítségére sietni, ha dolog van.

  Elmondása szerint leginkább attól retteg, hogy a toalett beszippantja őt – éppen ezért ha valaki lehúzza a wc-t, ő azonnal elrohan.

  Ney kizárólag az otthoni készülékben bízik meg – így mindig próbál olyan munkát találni, ahol ha rájön a szükség azt a közeli lakásában végezhesse el.

  A lány most viszont megpróbál szembenézni félelmeivel – olvasható a The Mirrorban – azzal, hogy létrehozott egy Facebook-csoportot azok számára, akik ugyancsak félnek a toalettől.

  Vallomása szerint akkor alakult ki a fóbiája, mikor négyévesen megnézte a Nézd csak ki beszél még? című filmet John Travolta és Kirsty Alley főszereplésével, melyben a főszereplő kisfiúnak többek között a wc-re szoktatással is szembe kellett nézni. Az egyik ezzel foglalkozó jelenetben a wc-kagyló egy szörnyeteggé változott át, amelynek szemei és fogai voltak és azt kiabálta a kissrácnak, hogy le akarja nyelni a pisijét.

  “Azóta is rettegek. Egyszer tizenegy évesen összevizeltem magam hazafelé menet, mert nem mertem elmenni a suliban wc-re.”

  Fóbiája miatt nem használ nyilvános wc-ket és olyanokat sem, amelyek a klasszikus, lógó húzóval rendelkeznek. Néha barátainál használja az idegen berendezést, de csak akkor, ha valaki elkíséri a fürdőbe.

  “Ha lehúzom a wc-t azonnal kirohanok a fürdőből, ha csak nincs valaki velem. Mindig a konyhában mosok kezet. Ha már csak meghallom, ahogyan a víz megy le a lefolyón, félek. Rettegek, hogy egyszer benyel ez a dolog. Akárhányszor lehúzom és látom, ahogy a víz lefolyik, halálra rémülök. ”

  Ney mellesleg magától a víztől is fél. Kerüli a medencéket, a tavakat és a tengerpartokat.

  Fóbiája egyedül abban a kilenc hónapban enyhült, mikor várandós volt lányával. Ekkor ugyanis annyiszor kellett.

  Bár nevetségesnek hangozhat Ney esete, a kutatók szerint közel négymillió ember szenved valamilyen fóbiával, mely a toalettekhez kötődik. Igaz, nekik legtöbbje a baktériumoktól irtózik.

  Ney érdekes ember lehet mellesleg. Facebook-adatlapjának borítója családi képekkel van tele – az egyiken egy férfi egy pisztolyt szorongat, a másikon a nagyival nyalogat egy vibrátort. Csoportjának pedig most rendezett egy eseményt, melyben mókaként mutatja be  a wc utáni futást…

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon