MENÜ
 • Közeledik a sofőr nélküli autók kora

  A törvény legkomolyabb támogatója a Google volt, amely rengeteg időt, energiát és pénzt fektetett bele saját sofőr nélküli autója megalkotásába.

  Alig telt el egy hét azóta, hogy bemutathattuk Nektek a világ első repülő motorját, Kalifornia államban a törvényhozók már el is fogadtak egy törvényt, amely 2015-től lehetővé fogja tenni, hogy sofőr nélküli autók is cikázzanak az állam határain belül. A legnagyobb feladat most az, hogy kidolgozzák a pontos feltételeit annak, hogy egy ilyen jármű kimehessen az utakra.

  A törvény legkomolyabb támogatója a Google volt, amely rengeteg időt, energiát és pénzt fektetett bele saját sofőr nélküli autója megalkotásába, amelyet számítógép vezet és szenzorokkal, kamerákkal figyeli környezetét. A cég eddig Nevada államban tesztelte a járművet, amely eddig több mint másfél millió kilométert tett meg balesetmentesen. Emberi felügyelet mellett egyébként már Kaliforniában is használták a kocsit, amely San Franciscótól egészen Los Angeles belvárosáig hajtott.

  A Google által már elkészített autót egy civilnek, Steve Mahannek ajándékozzák. Steve vak, de így végre újra lehetősége lesz egyedül is autóznia. Feladata csupán annyi lesz, hogy mint egy GPS-nek, a járműnek is megadja a célpontot.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon