MENÜ
 • Kovács Kati, ByeAlex, Walkó Csaba az esélyekről

  Szurkolások, jósolgatások

  A Kossuth-díjas előadóművész, dalszövegíró Kovács Kati tavaly volt A Dal zsűritagja. A népszerű énekesnő a nyolcas döntő résztvevői közül Gájer Bálintról van a legjobb véleménnyel: úgy látja, a That’s How It Goes című dal és a hozzá kapcsolódó produkció nagyon jól kidolgozott, és szívesen látná a májusi bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon. Kovács Kati elmondta:  “Számomra mindig szimpatikusak voltak azok a dalok, amelyek kicsit kilógnak a sorból. Annak idején én is több ilyen számot énekeltem a Táncdalfesztiválokon, az Add már, uram, az esőt!, vagy a Nem leszek a játékszered egyaránt egyfajta rockspirituálé volt, egyik sem volt tipikus táncdal” .

  130626_radicsgigikovacskati

  Szerintem legalább tíz előadót ki lehetne küldeni Bécsbe, a döntő nyolc versenyzője közül bárki nyer, megérdemli. Bár a végén a közönség dönt, úgy láttam, a zsűri véleménye befolyásolja a nézőket.” — fogalmazott Kovács Kati az MTI-nek.

  Habár Bye Alex Ívnek szurkol, szerinte A Dal 2015-öt végül Csemer Boglárka Boggie fogja megnyerni Wars For Nothing című számával. “Ívnek szorítok a fináléban, de nehéz megjósolni, mi lesz, hogy fog alakulni a verseny. Az ő dala nem annyira közönségbarát, bár a zsűri kedveli, így akár a végső négyesbe is bekerülhet. Boggie erőssége az, hogy száz százalékos biztonsággal tudja hozni a magas színvonalat, és van ereje a színpadképének is.” — fejtette ki ByeAlex, aki Boggie és Ív mellett legszívesebben a Passedet (Mesmerize) és a Spoont (Keep Marching On) látná a legjobb négyben.

  130517_byealex

  Walkó Csaba a Compact Disco tagjaként, a Sound of Our Hearts című számmal 2012-ben megnyerte A Dal első évadát. A bakui Eurovíziós versenyen a zenekar bejutott a döntőbe és ott a 24. helyen végzett. A frontember 2013-ban tagja volt A Dal zsűrijének.

  Követem az idei magyar verseny eseményeit, és kicsit vegyesek az érzéseim, de azért találni jó dalt. Ezek közül az ízlésemnek leginkább a Passed Mesmerize című dala felel meg, ezt érzem a legőszintébbnek és a legizgalmasabb hangszerelésűnek. Talán egy-két év tapasztalat nem ártana nekik, mert még nagyon fiatalok, az énekest azonban ne bántsuk: emlékszem, amikor azon a színpadon álltam, én is nagyon izgultam és nem énekeltem túl jól. A Passednek van jövője a magyar zenei életben” — hangsúlyozta Walkó Csaba.

  130908_walko

  A Compact Disco énekese Csemer Boggie dalát is szereti. Hozzátette: ami a Wars For Nothing szövegét illeti, nyilván nehéz ebben a témában egyedit alkotni, de a dal megállná Bécsben a helyét. Dicsérte még Wolf Katit, Szabó Ádámot és Gájer Bálintot is — bár az utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy szerinte a swing nem igazán működik a dalfesztiválon.

  Forrás: MTI

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak