MENÜ
 • Kötéltánc a Niagara felett

  A magyar származású Nik Wallendának sikerült először átkelnie a Niagara-vízesés felett egy kifeszített drótkötélen.

  Büszkék lehetünk a magyar ősöktől származó akrobatára, ugyanis olyan hajtott végre, ami előtte még senki. ráadásul a tervezettnél rövidebb idő, 25 perc alatt sikerült át­jutnia az amerikai oldalról Kanadába.

  A családja Ausztriából vándorolt ki,  és repülő Wallendák néven lettek híresek. A mutatvány kezdetén 40 ezren figyelték, mikor megérkezett pedig már 140 ezren köszöntötték üdvrivalgással. Minden gratulációt megérdemelt az akrobata, ugyanis végig kérdéses volt, hogy túléli-e a mutatványt. Nem elég, hogy a vízesés irtózatos erővel dübörgött, még a szél is egyre erősödött, miközben Nik 67 méteres magasságban a fél kilométer hosszú drótkötélen egyensúlyozott. Bevallotta, hogy nem fogadott volna a sikeres átkelésére, mikor a kanadai oldalon átnyújtotta a határőröknek az útlevelét, hiszen három rokona már meghalt hasonló attrakció közben. Nik Wallenda előtt a francia Charles Blondinnak 1859-ben már sikerült átkelnie kötélen a vízesés felett, de ő egy békésebb és keskenyebb szakaszon próbálta.

  „Másként akartam gyönyörködni a kilátásban, mint a turisták – mondta a rekorder. – De félretéve a viccet, bevallom, végig hangosan imádkoztam. Egyébként gyakorlás és koncentráció kérdése az egész. Ilyen kötélen még nem gyakoroltam, és nagyon csúszott a víztől. Amikor a közepére értem, a nagyapámra gondoltam, ő adott erőt.”

  Forrás: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon