MENÜ
 • Kötelező iskolai kellék lesz az iPad

  Legalábbis két belga iskolában. Több szülő is tiltakozik az előírás ellen.

  Két belgiumi iskola diákjainak kötelezően előírták az iPad táblagép beszerzését az új tanév elejére. Az intézkedés  a Blankenberge településen lévő Saint-Pierre kollégium és a hozzá kapcsolódó Saint-Joseph kereskedelmi iskola 710 növendékére vonatkozik. Az igazgatóság márciusban jelentette be az “iPad az iskolában” programot, arra kötelezve a diákokat, hogy az új iskolaévre szerezzék be az Apple cég által gyártott elektronikai eszközt.

  Több lehetőség is a tanulók rendelkezésére áll: akik már rendelkeznek iPad készülékkel, bevihetik azt az órákra, a többiek 465 euróért vásárolhatnak egy iPad3-as típust, illetve 160 euróért bérelhetnek egyet a tanévre. Az igazgatóság szerint a többletköltségeket részben ellensúlyozni fogják a megtakarítások, hiszen kevesebb fénymásolatra és tankönyvre, számológépre, atlaszra lesz szükség.

  A De Standaard című lap értesülései szerint viszont néhány szülő tiltakozást nyújtott be a flamand oktatási minisztériumhoz, amely helyt is adott panaszuknak. Ám az iskolák igazgatósága megfellebbezte a hatóság döntését, és tovább folytatja az előkészületeket.

  “Várjuk a minisztérium döntését, amely feltehetőleg az iskolaév kezdete után születik majd meg. A projekt már annyira előrehaladott állapotban van, hogy lehetetlen visszakoznunk” – mondta a lapnak Nicole Vancoillie, az egyik iskolai illetékese.

  A táblagépek használata különben több országban is terjedőben van, Dél-Korea és Szingapúr egyes iskoláiból már teljesen kiszorították a tankönyveket és a füzeteket.

  Forrás: metropol

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon