MENÜ
 • Koncertélmény a nappalidban!

  Speciális mikrofon segítségével 360 fokos hangzású minikoncertekről tettek közzé nem régiben 360 fokos videókat a YouTube-on.

  A projektet a Sennheiser technikai segítségével, az Akvárium Klubban valósították meg, így mostantól a koncertélmény akár otthonról is elérhető.

  Magyarországon először négy különböző stílusú zenekar részvételével készült 360 fokos hangzású videó a Sennheiser közreműködésével, az Akvárium Klubban. A klipek nézése közben tökéletes hangélményben lehet részünk, a kép forgatása közben ugyanis minden irányból máshogy halljuk a részt vevő zenekart és hangszereiket. A 360 fokos hangzás kizárólag fej- vagy fülhallgatóval érvényesül.

  A különleges videók megvalósításának ötlete Rikk Dávid, az Akvárium Klub hangtechnikai vezetőjének fejéből pattant ki. A VR mikrofonnal és az AMBEO technológiával 2017-ben találkoztam egy zártkörű Sennheiser szemináriumon Bécsben, ahova az Audiopartner ajánlására kaptam meghívót, s amelynek az egyik fő témája a Virtual Reality jelene és jövője volt.” – meséli Dávid. „A hazafelé vezető úton született meg az ötlet a fejemben, hogy az MTV unplugged vagy épp az MR2 akusztik mintájára a VR technológia segítségével még közelebb hozzuk az emberekhez azt az intimitást, ami egy hangfelvételen szinte elérhetetlen volt eddig, viszont egy  stúdiókoncerten, egy unplugged eseményen vagy egy zenekari próbán magától értetődően tapintható a levegőben.”

  A projektben négy zenekar – az Elefánt, Ferenczi György és a Rackajam, az Anima Musicae Kamarazenekar és az Apey Akusztik – vett részt, és adtak a nyár folyamán egy-egy családias, zártkörű minikoncertet az Akvárium Klub különböző termeiben. Ezekről az eseményekről 360 fokos felvétel készült, melyek szépen sorjában kikerültek a YouTube-ra, így az élmény akár már otthonról is átélhető.

  A Sennheiser az elmúlt években kifejezetten sok energiát fektetett a térhatású, illetve a VR hangrögzítés, hangkeverés, lejátszási technológiák fejlesztésébe.  Ennek egyik eredményeként megalkottak egy olyan a gyakorlatban is jól működő térleképzési módszert – melynek alapja egy elméleti szinten már az 1970es években létező technológia – amiből egészen a tavalyi évig kevés kifejezetten jól működő rendszer készült. A Sennheiser AMBEO 3D lényegében a 360 fokos valós hangtér rögzítésre képes, majd ezt átalakítja egy klasszikus kétcsatornás szetereo lehallgató rendszerre. A különlegessége abban áll, hogy az évek óta létező 360 fokos videóhoz nem egy statikus sztereo vagy surrond hang tartozik, hanem egy olyan dinamikus hang, ami a kép forgatásával megegyezően úgy változik, ahogy a valóságban is, mint mikor az ember forgatja a fejét.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Álomszerű leánykérés az Álomutazón

  Bulvár
  dec. 27., csütörtök

  Felújítják az Álomutazót karácsonyra

  Bulvár
  dec. 20., csütörtök

  Varga Viktor temetésen kezdte

  Bulvár
  dec. 14., péntek

  Televízió

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  A Lost sztárja a Walking Dead spin-offban

  Televízió
  dec. 3., vasárnap

  Elhunyt a Trónok harca színésze

  Televízió
  okt. 16., hétfő

  Ajánló

  Felújítják az Álomutazót karácsonyra

  Ők A Dal 2019 indulói

  Világsztár dömpinggel kezd a STRAND Fesztivál!