MENÜ
 • Kolozsvár lesz Európa ifjúsági fővárosa

  Kolozsvár nyerte el az Európa 2015-ös ifjúsági fővárosa címet - közölte internetes oldalán az Európai Ifjúsági Fórum, amely a szlovéniai Mariborban hozta meg döntését szombaton késő este.

  Közel két év múlva, 2015-ben Kolozsvár lesz Európa ifjúsági fővárosa. A cím elnyerésére 12 város pályázott, közülük négy jutott be a döntőbe. A verseny utolsó körében Kolozsvár a bulgáriai Várnát, az oroszországi Ivanovót és a litvániai Vilniust győzte le. A Kolozsvár Európa Ifjúsági Főváros 2015 projektet a magyar fiatalok által létrehozott PONT Csoport koordinálja, az előkészítésbe bekapcsolódott a polgármesteri hivatal és több mint harminc ifjúsági szervezet is. A város összesen 97 programmal pályázott.

  Az ifjúsági főváros címmel négy európai város büszkélkedhet. 2009-ben a hollandiai Rotterdam, 2010-ben az olaszországi Torino, 2011-ben a belgiumi Antwerpen, 2012-ben pedig a portugáliai Braga városa viselte e címet. A korábbi döntések alapján 2013-ban a szlovéniai Maribor, 2014-ben pedig a görögországi Szaloniki lesz Európa ifjúsági fővárosa.

  Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere az MTI-nek elmondta, az ifjúsági főváros cím elnyerése a dicsőségen túl jó felkészülési lehetőséget is kínál a városnak ahhoz, hogy sikerrel pályázza meg a 2021-es kulturális fővárosi címet. Hozzátette, utóbbi pályázatot éppen 2015-ben kell benyújtani, amikor Kolozsvár Európa ifjúsági fővárosa lesz.

  forrás: manna.ro

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon