MENÜ
 • Kocsilopás tolvajtempó stílusban

  A Los Angeles-i vámhivatal emberei néhány nappal ezelőtt 20 lopott luxusautóra bukkantak a kikötői konténerekben.

  A Ferrarik kölcsönzésével foglalkozó cég azt vette észre, hogy az egyik körülbelül 220 ezer dollárt, kb. 50 millió forintot érő autójuk, egy 2010-es Ferrari 458 Italia napok óta egy helyben áll a műszereik szerint, tehát az autót gyanús módon nem használták. Mivel naponta kétezer dollárért (kb. 450 ezer forint) lehet a cégtől autót bérelni, a bérlők rendszerint igyekeznek a lehető legtöbbet használni a járműveket. Bemérték az autó helyzetét a kocsiban található GPS-jeladó segítségével, és kiderült, hogy a Los Angeles-i kikötőben van.

  Kivonultak a vámhivatallal, és megtalálták az autót egy konténerben, amire az volt írva, hogy elvileg használt sportruházatot szállít. A vámhivatal munkatársai ezután átfésülték a kikötőt, és keresték a hasonló szállítmányokat, meg is találtak 22 luxusautót összesen több mint másfélmillió dollár (340 millió forint) értékben. A konténereket Hong Kongba és Vietnamba szállították volna.

  A Ferrarin túl BMW-ket, Mercedeseket, Audikat, Infinitiket, Lexusokat találtak a Long Beach-i raktárban. A nyomozók szerint az autókat Ázsiában kétszer annyiért tudták volna nagyjából eladni, mint az USA-ban. Az elkövetők hamis igazolványokkal vásároltak, béreltek vagy lízingeltek luxusautókat, számos kereskedőt, bankot és biztosítót átvertek. Az ügyben még nyomoz a rendőrség, egyelőre nem találtak gyanúsítottakat.

  A sztori hasonlít a Tolvajtempó című 1974-es filmre, amiben két biztosítási nyomozó lop el 48 luxusautót, nem ázsiai vevőknek, hanem egy dél-amerikai drogbárónak. A filmből Nicolas Cage és Angelina Jolie főszereplésével 2000-ben készítettek egy remake-et, amiben nem biztosítási szakértő, hanem egy kiöregedett autótolvaj próbál ellopni 50 autót.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon