MENÜ
 • Kockás zászló: Az utolsó…

  Utoljára bőgtek fel ma Interlagosban a V8-as motorok.

  Utolsó alkalommal bőgtek fel Interlagosban a V8-as Forma-1-es motorok, közepes és kemény Pirelliken. Az időjárás csavart egyet a felálláson, a tegnapi időmérő edzést is 45 perccel elhalasztották az eső miatt. Sebastian Vettelnek viszont ez mit sem jelentett, megszerezte a pole-pozíciót Rosberg és Alonso előtt.

  csoportkép

  A két Mercedes nagyon jó rajtot vett, Rosberg letolta Vettelt, Hamilton pedig nevető harmadikként hagyta el az első kanyart, Alonso ugyanis addig helyezkedett Vettel mellett, míg a brit megelőzte. Vettel sem hagyta annyiban, a második körben ugyanez játszódott le, csak fordítva, Alonso is visszaszerezte harmadik helyét, Mark Webber pedig követte, ő is megelőzte Hamiltont.

  Grosjean is akciózott az első körökben, Ricciardóval vívtak kerék-kerék elleni csatát, viszont nem élvezhette ki teljes mértékben a brazil pálya előnyeit, az ötödik kör 14. kanyarában megpördült és kénytelen volt feladni a versenyt. Alonso Rosberget is megelőzte, ezzel Vettel mögött másodikként körözhetett, de sokáig nem nyugodhat, mert Webber is átlépte a német mercedesest és Alonso nyomába eredt.

  vettel

  Rosberg már a 10. körben küzd a gumikkal, az időjárás is megnehezíti a dolgát.

  Webbernek sikerült megelőznie Alonsót a második helyen, köszönhetően a KERS adta sebességelőnynek, így az első 10 kör után Red Bull 1-2, Alonso az állás.

  :) Imádom, amikor Alonso spanyolos angol üzenetet kap, most épp arról tájékoztatták, hogy a következő 20 percben nem várható eső, talán a futam közepén.

  alonso

  A 15. körben megkezdődtek a kerékcserék a mezőny hátsó fele számára, néhány körrel később pedig megérkeztek az első esőcseppek is, ám a boxoló pilóták maradtak a közepes vagy épp kemény Pirelliken.

  Szegény Webber kerékcseréje 5 másodpercig tartott, hogy mit csináltak ennyi ideig, azt maguk sem tudják, mert Vettelét 2.6 alatt össze tudták hozni. De ez az 5 másodperc elég volt ahhoz, hogy Alonso egy leggyorsabb körrel elé kerüljön. Újabb lehetőség egy jó kis előzésre, épp, mint Massa-Hamilton között. A visszajátszás megmutatta, hogy a bal hátsó kerék nem illeszkedett a helyére Webber autóján, de nem kellett egy kör neki, visszaszerezte a második helyet, de Alonso nem hagyja magát.

  Felipe Massát vizsgálja a versenybíróság a fehér vonal átlépéséért a boxbejáratnál és hamar meg is hozta a döntést, áthajtásos büntetéssel sújtották a brazilt. Ez nem hiányzott az utolsó futamán, mondta is a magáét és integetett, de többet nem tehet, a szabály mindenkire vonatkozik. A 8. helyen folytathatja, 4 helyet esett vissza.

  massa

  Úgy tűnik, az esőnek elfelejtettek szólni, vagy épp nem ért rá, mert néhány kósza cseppen kívül nem láttunk eddig semmit belőle. Második kiállásukat teljesítik a mezőny második felében autózó pilóták, míg Sebastian Vettel 13 másodperccel vezet Webber és Alonso előtt. 44. körben járunk, Massa is kiáll immár harmadik alkalommal, mivel kemény keveréket kapott, utoljára.

  Valtteri Bottas a második pilóta, akinek futama idő előtt véget ért, Hamiltonnal akadtak össze egy kerék-kerék elleni csatában, mindkettőnek defektje lett, Hamilton vissza tudott menni a boxba cserére, Bottasnak esélye sem volt. A visszajátszásból kiderült, hogy Hamilton okozta a balesetet, így egy áthajtásos büntetést zsebelt be ő is.

  bottas-hamilton

  Néhány másodperccel később Vettel is bevágtatott egy újabb szett Pirelliért, de a szerelők még nem álltak készen fogadására, mögötte viszont már Webber is felsorakozott, mert őt várta a csapat, így abroncsot kellett cserélniük, mielőtt feltették az autóra. Néhány másodperccel tovább tartott így a kiállás, mint gondolták, de még így is megtartotta előnyét Vettel.

  A pálya bizonyos részein kicsit jobban esik, de még mindig nem változtat a gumik helyzetét.

  Charles Pic szaltózott ki a fűre a négyes kanyarban, jobb első felfüggesztése szállt el, a visszajátszásból pedig látszott, hogy a kamera tisztességesen vizes már.

  Vergne és Maldonado összeért, miután egy kanyar szűknek bizonyult kettejük számára, Maldonado forgott egyet és folytatta a versenyt.

  checkered flag

  13 alkalommal intette le a kockás zászló Sebastian Vettelt, 9. győzelmét szerezte meg zsinórban ma Interlagosban.

  Második helyen csapattársa, a leköszönő Mark Webber, a dobogó harmadik fokára pedig Fernando Alonso állhat fel.

  Véget ért egy korszak, Mark Webberrel már nem találkozthatunk többet a Forma-1-ben, viszont bár nem győzelemmel zárta a szezont, mégis a csúcson hagyta abba.

  redbullgarage-webber

  Véget ért Felipe Massa ferraris korszaka is, jövőre a Williamsnél folytatja, helyét pedig Kimi Raikkönen veszi át, aki visszatért a Ferrarihoz Alonso mellé.

  A V8-as motorok sem dübörögnek többé a pályákon, helyüket a V6-osok veszik majd át, amivel a téli uborkaszezonban még foglalkozunk majd.

  Ne csüggedjetek, már nincs messze az ausztrál szezonnyitó, de még nem merem megszámolni, hányat kell addig aludnunk…

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon