MENÜ
 • Kockás zászló: 1-2 szárazon -Kínai Nagydíj

  56 kör Sanghajban, győzelem, vereség, csapatsorrend, pódium és egy kis baki a végén...

  Eső áztatta a Kínai Nagydíj időmérő edzését, bár Lewis Hamiltont ez sem akadályozta meg egy újabb pole pozíció megszerzésében. A Mercedes és a Red Bull a kínai versenyhétvégén is uralkodott. Miután a Ferrari lapátra tette a héten Stefano Domenicalit, a csapat is a figyelem központjába került, pláne, hogy Alonso brillírozott az élcsapatok mögött.

  1207px-Shanghai_International_Racing_Circuit_track_map.svg

  Az esős szombat után száraz pálya fogadta Sanghajban a csapatokat, a délelőtt folyamán volt lehetőségük eldönteni, a keményebb vagy a lágyabb Pirelli keverékeken szeretnének-e rajtolni. Mindenki a lágyat választotta, egyedül Kevin Magnussen indult közepesen.

  Rég kiabáltam a rajtnál, de most sikerült. Ti is? Massa nagyon jól megindult, ép úgy, mint Alonso, habozás nélkül tapadt a gázra. Rosberg valószínűleg eltáthatta a száját eme mozzanatokat figyelve, s csak azon vette észre magát, hogy a 7. helyen Hülkenberggel hadakozik az első kanyarokban. Sutil visszakocogott a boxba, valószínűleg be is fejezte a futamot a motor rakoncátlakodása miatt.

  start

  Massa a szendvicsben:

  start sandwich

  A harmadik körben szabad a gazda, jöhet a DRS, a sorrend Hamilton, Vettel, Alonso, Ricciardo, Massa, Rosberg, Hülkenberg, Bottas, Grosjean és Raikkönen volt.

  Túl vagyunk az elején, jöhet az eső, Maldonado, Safety Car, showt akarunk! Akarjuk!

  Szegény Massa, amilyen gyorsan indult, olyan gyorsan romlottak el a dolgok a boxkiállásnál. Hosszú éveknek tűnt, amit a pitben töltött. A bal hátsó abroncs nem akart a helyére ugrani, kérdés, hogy a rajtnál történt összekoccanás eredménye-e ez Alonsóval.

  Rosberg is panaszkodott, egyre veszíti el a leszorítóerejét, a csapattól érkező válasz szerint valószínűleg gumidarab került az első szárnyba. A telemetriát már a futam elején elveszítette, sötétben tapogatóznak, Bottasszal is megnyalták egymást, most ez. Kezdődik?

  Egészen a 23. körig csak mentek, mentek, mentek… némi helycsere, kerékcsere, eszmecsere. Itt sem történt sokminden, csupán Rosberg előzte meg Vettelt. Utóbbinak ma sincs jó napja, Ricciardo is faster than you… ismerjük jól, utasítást kapott, hogy engedje el “újonc” csapattársát. Hogy ezzel fejben hogy birkózik meg, arról valószínűleg pszichológusa többet tudna beszélni.

  Grosjean a második pilóta, aki kénytelen befejezni a versenyt idő előtt, a 29. kör 11. kanyarjában meglátogatta a kavicságyat, majd a boxba hajtott, ennyi volt.

  lotus

  Rosberg közben szép lassan zárkózik fel a második helyen autózó Alonsóra, nem adja majd könnyen a spanyol a második helyét. Sokáig nem harcoltak, a Ferrari a boxba invitálta Alonsót és megkínálta egy új szettel.

  Vettel újabb elégedetlenkedését hallhatjuk a csapatrádió visszajátszásból, nehéz megemésztenie, hogy többen is megelőzik, a cérna ott pattant el, amikor a Caterham hagyta faképnél a friss abroncsokon.

  A 43 körig kellett várnia Rosbergnek, míg lehetősége nyílt megelőznie Fernando Alonsót. A Ferrari nagyon sokat fejlődött az előző futam óta, új fejlesztéseik bejöttek, az új csapatfőnök, Mattiachi egyelőre örülhet.

  Az utolsó három körben Ricciardo megpróbált felzárkózni Alonsóra és fellépni a dobogó alsó fokára, de Maldonado lekörözése nem könnyítette meg a dolgát, a venezuelai négy tizedet lopott el az ausztráltól.

  mercedes

  fotó forrása: autosport.com

  Safety Car, eső, nagy baleset elmaradt, Hamilton nagyon sima rajt-cél győzelmet aratott a nem kimondottan körömrágósan izgalmas, de azért jónak mondható futamon. Sorban a harmadik győzelme Sanghajban, mint ahogy harmadik Mercedes 1-2-t is ünnepelhetnek ma. Harmadikként Fernando Alonsót intette le a kockás zászló, a Ferrari első pódiuma a szezonban. Ricciardo és Vettel jött be utánuk, akiknek lesz mit megbeszélni a csapatsorrendről.

  Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

  tumblr_lk9avq92JQ1qbm0mn

   

  Update: Bakiztak a versenybírák, 2 körrel hamarabb intették le a futamot, így a végeredmény némileg módosul, Kamui Kobajashi egy helyet hátrébb csúszik. Hiába előzött az utolsó két körben, hivatalosan a futam már véget ért.

  Malik Erika

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon