MENÜ
 • Kiválasztottuk az idei magyar Eurovíziós Dalt

  Ez a produkció képviselheti majd Magyarországot a bécsi eseményen.

  Az elődöntők és a középdöntők után a harminc résztvevőből mindössze nyolc maradt már csak versenyben a Dal 2015-ben. Ezt a nyolc produkciót már csak egyetlen lépcsőfok választotta el attól, hogy nézők millióinak mutatkozhassanak be az idei Eurovíziós Dalfesztiválon: a ma esti döntő. Több mint egy hónap után ma kiderült, melyikük vehet részt a dalversenyen Ausztria fővárosában, Bécsben.

  A_Dal_2015

  A zsűri a produkciókat elhangzásuk után a döntőben már csak szóban értékelte, az összes dal elhangzása után került csak sor a pontozásra. 12 pontot adhattak az általuk legjobbnak tartott dalnak, a második 10-et, a harmadik 8-at, a negyedik 6-ot, az ötödik 4-et, míg a hatodik 2 pontot kapott. Az ő pontozásuk eredményeképpen kialakult első az első négy helyezett. Íme a döntős produkciók:

  Csemer Boglárka – Boggie: Wars for Nothing
  Gájer Bálint: That’s How It Goes
  Ív: Fire
  Mujahid Zoltán: Beside You
  Passed: Mesmerize
  Spoon: Keep Marching On
  Szabó Ádám: Give Me Your Love
  Wolf Kati: Ne engedj el!

  A négy legtöbb pontot szerző produkció a zsűri pontszámai alapján: Szabó Ádám (30 pont), Csemer Boglárka – Bogi (24 pont), Mujahid Zoltán (20 pont) és a Spoon (20 pont). Ők indultak a nézői szavazatokért. A várakozás közben fellépett a Leander Rising, az akusztikus szavazás nyertese, Lőjetek fel című daluk ezen verzójával, majd a Kállay Saunders Band lépett fel, akik a Running és a Juliet egyvelegét adták elő az MR Szimfonikusokkal kiegészülve. Végül megérkezett a végeredmény is, a Dal 2015 nyertese: Csemer Boglárka- Boggie, Wars for Nothing című dalával.

  Ezé a produkcióé tehát a megtiszteltetés, hogy milliók előtt fellépve képviselje Magyarországot a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben.

  Hamarosan érkeznek újabb interjúink a döntő résztvevőivel!

  Ajánló

  Ilyen volt az MTV VMA vörösszőnyege

  140 diákot támogatott a STRAND Fesztivál

  Martin Garrix legjobb barátja exkluzív interjút adott a Life-nak