MENÜ
 • Kitervelték a Sandy katasztrófát?

  Az összeesküvés elméletek gyártói most sem tudnak nyugton ülni, jobbnál jobb teóriákkal állnak elő. Egyre többen elgondolkoznak azon, hogy mit keres egy ekkora méretű hurrikán New Yorkban, és egyáltalán természetes eredetű-e? Sokak szerint a politika, és emberi beavatkozás áll a dolgok mögött. Még a végén lesz bennünk némi igazság.

  Úgy látszik, a mesterséges időjárás-befolyásolás népszerű téma manapság. Néhány elméletgyártó szerint a Sandy csak egy jól megtervezett politikai manőver, hogy az aktuális elnököt segítse kampányában.

  Ezekhez a fejtegetésekhez leginkább a vihar különleges útvonala szolgáltatott alapot.

  “A megszokott haladási útvonal helyett Sandy a partvonal mentén északnak haladt, és ez nemcsak a New York környékén élő több tízmillió embert érintette, hanem a Nagy-tavak vidékét is” – mondta Cséki Gergő, az idokep.hu meteorológusa.

  Az egyik internetes oldalon publikáló szerint bizonyítékok is vannak az összeesküvésre. Úgy véli, hogy az ember képes mesterséges időjárási viszonyokat létrehozni, és most is ez történt.

  “Ez a folyamat el van tervezve már régen. Nem a maják és nem Nostradamus… Mert ez csak a kezdet lesz és annak is csak a bevezetése. Jön Európa, Ázsia is és más folyamatok, nemcsak az időjárás” – írja a posztoló. Bizonyítékul a Hurrikán-gyakorlat 1997-ből című írásra hivatkozik, melyben szerinte az áll, hogy 1997-ben egy olyan hurrikánt szimuláltak, mely eléri majd New Yorkot, és ott pusztít. “A szimuláció valóban megtörtént, az oldalhoz 1997. október 17-én pénteken 23:30-kor nyúltak utoljára! ­Érdekes az útvonala is… ­en­nél egy picikét ­sok­kolóbb a neve: Sandy!!!”

  A szakértők szerint azonban kizárt a beavatkozás.

  Hamvas János katonapolitikai szakértő összeesküvés-elméletnek tekinti a weboldalon összeírtakat.

  “Ugyan az emberiség történelmének számos fájdalmas eseménye bizonyíték arra, hogy az ember sok borzalomra képes, de ott még nem tartunk, hogy Isten legyen. Ilyen fegyver nincs a kezében.”

  Németh Zsolt klímakutató szerint pedig az ember valamilyen szinten befolyásolja a klímaváltozásokat, de nem így, és nem szándékosan, mesterséges katasztrófákat idézve elő.

  Forrás: Bors

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon