MENÜ
 • Kiszsiráf született

  A Budapesti Állat- és Növénykertben mindig pezseg az élet. Új állatok érkeznek és jönnek a világra. Ezúttal egy kis zsiráfot köszönthetünk a népes családban!

  A kis csöppség, amely már most 170 centiméter magas, vasárnap reggel hét óra körül jött a világra. Azóta már kiderült, hogy kisfiúról van szó. Az első napon a gondozókon kívül még senki nem láthatta, az újszülöttnek és az anyaállatnak ugyanis ilyenkor nagy nyugalomra van szüksége. Az ellés után alig telt el pár óra és a kis borjú már lábra is állt és szopott.

  Így tehát mesterséges beavatkozásra egyáltalán nem volt szükség, ami a gondozókat és a szakembereket nem lepte meg. Ennek oka, hogy a tizenhat éves anya, Santana a borjúgondozás terén már igen tapasztalt nősténynek számít. Az anyuka egyébként Csehországból került Magyarországra és nálunk már 4 kiszsiráfnak adott életet.

  Az édesapáról annyit lehet tudni, hogy jóval fiatalabb, mint Santana, tíz éves és a Jonas névre hallgat. Nyolc évvel ezelőtt került hozzánk Dániából. Állatkertünkben meglepően régóta, 1868 óta élnek zsiráfok, az elsőt maga az osztrák-magyar császár, Ferenc József ajándékozta az intézménynek. A jelenlegi kis családon kívül további három zsiráf él Budapesten: két lány, Ingrid és Sandra, valamint egy két éves hím, Said.

  A borjút a mai naptól már a nagyközönség is megtekintheti.
  forrás: index.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon