MENÜ
 • Kiszáradhat a Velencei-tó

  Szomorú tényre világítanak rá az előrejelzések: a globális felmelegedés hatására akár a 40 Celsius fokos hőmérséklet is átlagos lehet majd hazánkban, és a Velencei-tótól is elbúcsúzhatunk.

  A globális felmelegedés kutatói ijesztő jövőképet festenek elénk. Legutóbb például Dunkel Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke hívta fel a figyelmet néhány döbbenetes adatra. Kezdésnek hangsúlyozta, hogy ők nem tartják megbízhatónak az Európai Középtávú Időjárás Előrejelzések Központjának féléves előrejelzéseit, azonban a mérési adataikra érdemes odafigyelni, és azokból óvatos következtetéseket levonni.

  “Több időjárási csúcs is megdőlt az utóbbi időben, ám a forró napok számának drasztikus megugrása kifejezetten aggasztó. Míg a fővárosban korábban 3–4 napos, 27 fok feletti hőmérséklet volt, idén 24 napon át tartott a kánikula” – mondta a szakember.

  “Mindez kihat a mezőgazdaságra, az ember szervezetére és a vízkészletekre is. A Balaton vízszintjét ugyan mesterségesen lehet befolyásolni, a Velencei-tó viszont más kategória. A kérdés egyszerű, engedünk-e a kényelmünkből most, kőkeményen csökkentve a motorizált közlekedés során ontott üvegházgázok mennyiségét, vagy elfogadjuk, hogy ötven év múlva elsivatagosodik Magyarország.”

  A következtetés elég rémisztő: ha nem kapunk észbe, akkor felkészülhetünk a 40 Celsius-fokos nyarakra és a rövid, ám intenzív csapadékokkal érkező telekre.

  Forrás: Bors

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon