MENÜ
 • Kisfia született Vilmos hercegéknek!

  Következő kérdés: vajon mi lesz a neve?

  Cambridge hercegnéja, Katalin a St. Mary kórházban tartózkodik, ahová ma kora reggel férjével együtt autón érkezett. Itt szülte meg délután fél ötkor első gyermekét, aki 3 kg 90 dkg-mal jött világra.

  Az újszülött világra jövetele pillanatában a harmadik helyet foglalja el a brit trónutódlási sorban, és édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz. A gyermek saját nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét utasította egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.

  A hercegi utód a jelenlegi uralkodó, a 87 esztendős II. Erzsébet királynő harmadik dédunokája, de az egyetlen, aki reális eséllyel követi majd őt a trónon. A királynő után elsőszülött fia, Károly trónörökös, Károly után Vilmos, Vilmos után pedig a hercegi házaspár kisfia ülhet majd Nagy-Britannia trónjára.

  Ugyanebben a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vilmos herceg is. A szülést II. Erzsébet királynő volt és jelenlegi nőgyógyásza vezette.

  Amint az újszülött világra jött, Vilmos herceg értesítette nagymamáját, a királynőt kódolt telefonon. A hercegi házaspár személyi titkára külön értesítette David Cameron brit miniszterelnököt és Justin Welbyt, Canterbury érsekét, az anglikán egyház első számú vallási méltóságát.

  Az udvari illetékesek ezzel egy időben tájékoztatták az eseményről az 54 tagállamot számláló Brit Nemzetközösség országainak vezetőit. A hercegi utód világra jötte nyilván abban a tizenöt nemzetközösségi tagországban kelti majd a legnagyobb érdeklődést, amely ma is a mindenkori brit uralkodót ismeri el államfőjének. Ezek között vannak olyan parányiak, mint Tuvalu és olyan földrésznyi országok is, mint Kanada vagy Ausztrália.

  A brit alattvalók hivatalosan akkor szerezhettek tudomást uralkodójuk megérkezéséről, amikor – a hagyományoknak megfelelően – az erről szóló írásos hirdetményt kitűzték a Buckingham-palota kapujára. A hercegi elsőszülött világra jöttét emellett 62 ágyúlövés is hírül adta a londoni Tower ősi erődjénél.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon