MENÜ
 • Kirúgták a vízimentőt, pedig életet mentett

  A szabályok néha igazságtalanok. Tomas Lopez is egyetért ezzel, aki miután hősiesen megmentett egy fuldoklót, mégis állását veszítette.

  A 21 éves Tomas Lopez mindeddig a Miami-ban lévő Hallandale Beach vízimentője volt. Arra azonban valószínűleg nem számított, hogy ha dolgát végzi, az állásával játszik.

  Hétfő délután ugyanis egy fürdőző értesítette, hogy a partszakasz egy sziklás részénél egy férfi van a vízben és úgy tűnik, mintha fuldokolna. Lopez azonnal a segítségére sietett, a partra vitte, szakszerű ellátásban részesítette. Lopez még a kórházba is a balesetet szenvedett férfivel tartott, hogy biztos legyen benne, hogy jó kezekben van, illetve hogy elmondhassa, pontosan mi történt.

  Amikor azonban visszatért a munkahelyére, azonnali hatállyal elbocsátották. Az ok pedig az, hogy a vízimentő a strand területén kívül mentett, elhagyva a kijelölt részt, ahol elvileg tartózkodnia kellett volna. A szabályzat szerint ugyanis a vízimentő-állomástól számított 500 méteres körzetben kell tartózkodnia.

  “Igen, valóban elég messzire kellett futnom, de valakinek a segítségemre volt szüksége. Nem mondhattam nemet.” – mondta Lopez. – “Nem voltak velem bántóak, amikor elbocsátottak. Csak annyit mondtak, hogy a szabály az szabály. Egyszerűen nem akartam elhinni, ami történik'”

   A strand igazgatósága szerint biztonsági okokból kell a területen maradni. Arra azonban, hogy ilyen esetekben miért nem tehetnek kivételt, nem adtak magyarázatot.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon