MENÜ
 • Kiosztották az Oscar-díjakat

  A díjátadó nagy vesztese idén Spielberg: habár a Lincoln című filmet 12 kategóriában is jelölték, ebből csak kettőt váltott aranyszobrocskára.

  Magyar idő szerint hajnalban megtartották Los Angelesben a 85. Oscar-díjátadót. Túl nagy meglepetések nem történtek, majdnem minden a papírforma szerint alakult.

  A legjobb filmnek járó díjat Ben Affleck esélyesnek tartott filmje, Az Argo-akció vihette el, emellett a legjobb adaptált forgatókönyvért is aranyszobrot érdemelt. A legjobb rendező Ang Lee lett Pi élete, a film emellett a legjobb vizuális effektek és a legjobb zene kategóriában is elismerést szerzett.

  És akkor jöjjenek a színészek. A legjobb férfi főszereplő Daniel Day-Lewis lett Abraham Lincoln megformálásáért, míg a legjobb női főszereplő Jennifer Lawrence a Napos oldalban nyújtott alakításáért. A mellékszereplő kategóriában Christoph Waltzot díjazták a Django elszabadulban megszemélyesített német fejvadász karakteréért, illetve Anne Hathaway-t, aki A nyomorultak Fatine-jának szerepéért jelentős átalakuláson ment át, és megvált hajkoronájának jelentős részétől. Ezek szerint megérte.

  Egyéb kisebb kategóriák és nyertesek: a legjobb jelmezért az Anna Karenina kapott az ismerést, a legjobb maszkokért a A nyomorultak, a legjobb zenéért a Pi élete, míg a legjobb betétdalért természetesen Adéle a Skyfallért.

  A legjobb animációs film a Merida, a bátor lett, míg a legjobb külföldi film a Szerelem.

  Ezek mellett a Lincoln megkapta a legjobb díszletnek járó díjat, míg a legjobb eredeti forgatókönyvért Tarantinonak ítélték oda az aranyszobrot a Django elszabadulért.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon