MENÜ
 • Kiosztották a Grammy-díjakat

  Gotye és a Mumford & Sons is besöpört egy-egy komoly díjat, de a legtöbb elismerést Dan Auerbach, a The Black Keys énekes-gitárosa kapta.

  Vasárnap kiosztották a világ legrangosabb zenei elismerésnek számító Grammy-díjakat a Los Angeles-i Staples Centerben. Az év dala a New York-i fun. indie-pop trió (Jack Antonoff, Nate Ruess, Andrew Dost) és Janelle Monáe által előadott We are young című szám lett, és az év legkiemelkedőbb új előadója nevezést is elismerésre váltották.

  A belga-ausztrál Gotye előadó-zeneszerző elvitte az év legjobb felvételének járó díjat a Kimbrával együtt előadott Somebody That I Used To Know című számért, amely kiérdemelte a legjobb pop/duó elismerést is. Illetve Gotye-t még díjazták a legjobb alternatív albumért (Making Mirrors).

  A legjobb album a Mumford & Sons angol folk rock együttes (Marcus Mumford, Ben Lovett, Winston Marshall és Ted Dwane) Babel című lemeze lett.

  A legtöbb gramofonszobrocskát  Dan Auerbach, a The Black Keys énekes-gitárosa vihette haza: ő lett az év producere, és átvehette az év legjobb rock számáért és rock előadásáért (Lonely Boy), valamint az év legjobb rock albumáért (El Camino) járó jutalmat is.

  Három Grammyt kapott Skrillex: a Bangarang című száma – Sirah közreműködésével – lett a legjobb tánczenei felvétel,  azonos című lemeze a legjobb tánc/elektronikus album, és díjazták a legjobb újrakevert felvételért is.

  Bár hat díjra jelölték Frank Oceant, ebből csak kettőt sikerült megnyernie: övé lett a legjobb kortárs “urban” album, valamint Kanye Westtel és Jay-Z-vel közösen a legjobb ének-rap együttműködésért kapott elismerést. Emellett West és Jay-Z kapta a legjobb rap-számért (… in Paris) és a legjobb rap-előadásért (Watch the Throne) járó díjat.

  A legjobb pop vokális album Kelly Clarksoné (Stronger) lett, a tavalyi Grammy-gálán hat díjat begyűjtő Adele-t pedig a legjobb pop szóló előadónak találták (Set Fire to the Rain). Rihanna a legjobb rövid formátumú videó, Beyoncé pedig a legjobb hagyományos R&B előadás kategóriában nyert.

  A díjazottak teljes listáját itt tekinthetitek meg.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon