MENÜ
 • Kilométereken át vonszolták a csimpánzok

  Az életéért küzd az a férfi, akit kilométereken keresztül vonszolt két csimpánz.

  Súlyos sérüléseket, számos harapást, csonttörést szerzett az a kutató, aki egy dél-afrikai rezervátumban a csimpánzok viselkedését vizsgálta. A férfit két állat egyszerűen átrántotta korláton és szó szerint elrohant vele. Körülbelül két kilométeren át vonszolták, hogy saját területükre vigyék.

  A Jane Goodall Csimpánz Éden néven működő szervezet azért jött létre, hogy megmentse a területen élő állatokat attól, hogy cirkuszok, állatkertek, vagy orvvadászok kezébe kerüljenek. Ezen kívül a cirkuszokból “kiöregedett” egyedek rehabilitációjával is foglalkoznak. Az állatok egy hatalmas területen, szabadon élhetnek, saját kolóniákat, élőhelyet teremtenek maguknak.

  A meg nem nevezett áldozat állítólag egy egyetem kutatója, aki hetek óta folyamatosan a csimpánzok viselkedését tanulmányozta. Az esetnek egy egész kirándulócsoport is szemtanúja volt, akik értesítették a gondnokságot. Az állatorvosok és a park gondozói nyugtatófegyverekkel rohantak a csimpánzok után, így tudták megmenteni a férfit. Ezután gyorsan kórházba szállították, de az információk szerint válságos állapotban van. Az eset egyedi, a park munkatársai szerint semmiféle baleset nem történt az intézmény tíz éves fennállása óta.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon