MENÜ
 • Kihalnak a különleges állatfajok?

  Egyre több állatfaj tűnik el a föld színéről, többük természetes módon, azonban sokuk az ember térhódításának következtében hal ki.

  A Földet 3,5 milliárd éve gazdagítják különlegesebbnél különlegesebb élőlények. Mind ezidáig több alkalommal is haltak ki fajok, a tudósok 5 ilyen szakaszt figyeltek meg. Jelenleg a 6. ilyen hullám pusztít, a Magyar Természet Védők Szövetsége arra hívja fel a figyelmet hogy ez a hullám csillapítható, a természet gazdagsága megőrizhető.

  A Földön minden nyolcadik madárfajt kihalás fenyegeti. Az emlősöknél még aggasztóbb a helyzet, a közeljövőben minden 4. emlősfaj elpusztulhat. Ilyen jelentős kihalási arány a dinoszauruszok óta nem volt tapasztalható, így az aggodalom nemhiába való.

  Magyarországon a legjelentősebb pusztulást a természetes vegetáció ellehetetlenítése okozza. Mindezeket a hatásokat globális felmelegedés és az aszály jelenléte is fokozza. Mindezek ellenére a magyar fajállomány mégis gazdagnak mondható a környező országokhoz képest.

  “Biológiai sokféleség nélkül nem rendelkeznénk egészséges talajjal, nem működne mezőgazdaságunk, nem lélegezhetnénk tiszta levegőt. Fák nélkül nem tudnánk meggátolni a csapadékvíz talajra gyakorolt pusztító hatását, és terméseiket sem fogyaszthatnánk. A fajok kihalása egészségünkre nézve is veszélyt jelent, hiszen számos, az orvostudomány számára hasznos információ tűnhet el” – nyilatkozta Botár Alexa, a Magyar Természetvédők Szövetségének vezetője.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon