MENÜ
 • Ki kávét iszik, később hal!

  Jó hírrel szolgáltak ma a kutatók a kávéivóknak. Különböző megfigyelések után a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az idősebb kávéfogyasztóknak sokkal jobban a túlélési esélyeik.

  Azok, akik idős korukban is fogyasztanak kávét, kevesebb eséllyel esnek áldozatul agyvérzésnek, szívinfarktusnak, sérüléseknek és baleseteknek, de nehezebben lesznek cukrosak is, arról nem is beszélve, hogy a fertőzéseket is jobban bírjak. A kutatás szerint viszont sajnos a rák ugyanolyan veszélyt jelent a kávéfogyasztókra is.

  A kutatáson belül nem csak a kávé hatásait vizsgálták, hanem az alkohol és dohányzás hatásait is. A kutatók kijelentették, hogy bár a statisztikák jobban kedveznek a kávézóknak, ez még nem azt jelenti, hogy a kávé valóban meghosszabbítja az életet.

  A kutatást Neal Freedman vezette, aki 400.000 amerikai férfit és nőt figyelt meg. Mindegyik 50 és 71 év között volt. A kutatások és megfigyelések 1995-ben, illetve 1996-ban kezdődtek és 2008 december 31-én értek véget, illetve természetesen a megfigyeltek halála napján.

  A megfigyelések szerint az alanyok minél több kávét fogyasztottak átlagosan, annál jobbak voltak a kilátásaik a hosszú életre. Azok a férfiak és nők, akik napi két-három csészényi feketét is elfogyasztottak, 10%-al kevesebb eséllyel haltak meg a fent leírt betegségekben vagy körülményekben. Bár a kávézó nők ugyanolyan arányban haltak meg rákban, mint a kávét egyáltalán vagy kevésbé fogyasztó társaik, a férfiaknál tudtak különbséget kimutatni.

  “A kávé az egyik leginkább fogyasztott termék Amerikában, de a kávé és a halál közti összefüggések máig homályosak – nyilatkozta Freedman – Habár nem tudunk egy általános kapcsolatot felállítani a kávéfogyasztás és a halálozási esély csökkenése között, úgy hisszük, hogy ezek az eredmények igazolják, hogy a kávé nem roncsolja az egészségünket!”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon