MENÜ
 • Kézfejének amputálásáért küzd

  Biomechanikus protézist szeretne lebénult kézfeje helyett.

  Nicola Wilding tizenhárom évvel ezelőtt, egy autóbalesetben súlyos nyaki-, és gerincsérülést szenvedett. Ennek következtében jobb karja teljesen lebénult. Különféle kezelések és fizikoterápia után alkarja újra megfelelően működik, ám orvosai szerint arra, hogy kézfejét valaha használni tudja, szinte semmi esély nincsen.

  Ezért a nő úgy döntött, szeretné, ha az érzéketlen végtagot amputációval eltávolítanák testéről és egy biomechanikus eszközzel helyettesítenék.

  „Megnehezíti az életemet, hogy semmire sem tudom használni a jobb kezemet. Nem tudok fogni vele, és tapintásra sem érzek semmit. Szeretném, ha újra főzhetnék, öltözködhetnék, vagy olyan egyszerű dolgokra is képes lehetnék, mint kivinni a szemetet.” – nyilatkozta Mrs. Wilding

  A harmincöt éves nő azután döntött úgy, hogy erre a drasztikus lépésre szánja rá magát, miután egy televíziós műsorban bemutattak egy férfit, akinek karját egy tökéletesen funkcionáló protézisre cserélték.

  „Teljesen megdöbbentem, amikor láttam, hogy a protézissel szinte bármit meg tudott tenni.  Ezért gondolkodtam el azon, hogy tulajdonképpen az én kézfejem teljesen feleslegesen van a testemen. Eszembe jutott, hogy ennél még egy darab műanyaggal is jobban boldogulnék.”

  Azonban Nicola-ra a beavatkozás előtt számos kellemetlen és hosszadalmas meghallgatás és pszichológiai vizsgálat vár. Többek között orvosainak kétséget kizáróan bizonyítani kell, hogy arra, hogy kézfejét újra használni tudja, semmi esélye nincsen.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon