MENÜ
 • Két év börtön is várhat a The Voice mesterére

  Akár két év is várhat a The Voice egyik mesterére színpadi produkciója miatt.

  A lengyel bíróság bűnösnek találta Adam Darskit, közismertebb nevén Nergalt “vallási érzelmek megsértésének” vádjában. A heavy metal-énekes 2007-ben tépett darabokra egy Bibliát a színpadon, elmondása szerint viszont ezzel nem akarta senki érzéseit megsérteni. Ettől függetlenül akár két évet is ülhet a börtönben tettéért.

  Darski és bandája, a Behemoth már nyolc albumot adtak ki megalakulásuk óta. Szóban forgó fellépésük 2007 szeptember 13-án volt, Gdynia városában, ahol teljes sminkben tépte szét Darski a Bibliát, kijelentve, hogy a katolikus egyház “a legvéresebb kultusz a bolygón”

  Az esetről az együttes basszusgitárosa, Tomasz Wróblewski adott magyarázatot a Decibel magazinnak:

  “Már két éve csináltuk ezt a turnén, mielőtt Lengyelországban is megtettük volna. Nem személyes támadás volt. Csupán a vallást támadtuk, aminek a keretei között felnőttünk.”

  Még ha nem is személyes támadásról volt szó, Darskinak a törvények értelmében felelni kellett tettéért a lengyel bíróságon. Bár 2010-ben és 2011-ben már felmentették, a férfit újra vádpadra állították. Védelmében így szóltak ügyvédei:

  “Hogyan is tudná Darski megsérteni a vallásos érzelmeket, mikor a Behemoth rajongói tábora pont az ilyen teátrális áldozásokat várja el a színpadon?”

  A bíróság szerint viszont “nem csak ilyen tettek elkövetésével lehet megsérteni a vallásos érzelmeket, hanem az erre való biztatással is, arról nem is beszélve, ha az elkövető tisztában volt azzal, hogy tevékenysége támadó jellegű.”

  Darski az ítélet után így nyilatkozott az újságíróknak:

  “Tiszteletben tartom a bíróság döntését. De a katolikus egyház is éretlen, mint én. Elhallgattatja az embereket és elveszi tőlük a szabad véleménynyilvánítás jogát.”

  Az énekes/gitáros ügyvédje elmondása szerint nem adják fel a harcot és kliense tettét művészetként fogják kezelni, amiben több kritikus és radikális kijelentés engedhető meg.

  Darski jelenleg a lengyel The Voice mestere. Csapatának 2009-ben jelent meg utoljára lemeze Evangelion címmel, mely a lengyel listákon a második helyig tudott felkapaszkodni.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon