MENÜ
 • Két doboz cigarettát szív naponta a nyolc éves fiú

  Dühkitörései vannak, ha nem kapja meg napi adagját.

  Egy nyolc éves, indonéz fiú napi két doboz cigarettát szív el, mivel hazájában nincs alsó korhatára a dohányáru-vásárlásnak.

  „Ilham négy éves korában kezdett dohányozni. A függősége napról napra alakult ki, mára ott tart, hogy akár két dobozzal is elszív naponta” – nyilatkozta a gyermek édesapja – „Képes dührohamot kapni, üvegablakokat tör össze, vagy bármit, ami az útjába kerül, ha nem kap cigarettát.”

  A kormány ugyan előzőleg felemelte a dohánytermékekre vonatkozó adót, de még így is, a nemzetközi szinthez viszonyítva hihetetlenül alacsony az ára. Egy húsz szálas doboz cigarettáé nem haladja meg az egy dollárt. Az étel után a családok legnagyobb kiadása a cigarettára megy el a közel 240 milliós lakosú, délkelet-ázsiai országban, ahol a népesség felének kevesebb, mint napi két dollárból kell megélnie.

  „A dohányzók növekvő száma annak a bizonyítéka, hogy az ipar agresszív marketingkampánya kifejezetten a fiatalabb korosztályt célozza meg, az pedig tűrhetetlen, hogy a kormány nem tesz ellene semmit.” – nyilatkozta az Indonéz Gyermekvédő Szervezet szóvivője

  A kormány évente mintegy 7 milliárd dollárnak megfelelő adót szed be a dohányipartól, mely több ezer ember számára ad munkát Jáva szigetén. Másfelől évente legalább négyszázezren halnak bele a mértéktelen dohányzásba. Közöttük pedig több tízezer a tizennyolc év alatti gyermek.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon