MENÜ
 • Káprázatos medúzát vetett partra a víz

  Egyesek szerint egy ismert faj valamely példánya egyszerűen megevett valami olyant, amelytől elszíneződött átlátszó teste.

  Hihetetlen izgalom lett úrrá a világ tengerbiológusain, miután múlt hét szerdán egy halász (a halászoknak mostanában egyébként is fura dolgok akadnak a hálójukba) páratlan színű medúzát fedezett fel Nyugat-Ausztrália partjainál. Annyira megijedt, hogy először a legközelebbi strand két úszómesterét riasztotta.

  140602_medúza

  Mivel tengerbiológusi diploma az ő zsebükben sem hevert, így értesítették a helyi tropikárium szakembereit, akik azonnal kiérkeztek a helyszínre és tátva maradt a szájuk. A partra vetett csodálatos színű élőlény feje körülbelül tányérni nagyságú – méreteinek érzékelését könnyítette, hogy a fotó elkészülése előtt mellé tettek egy pár papucsot.

  A tudósok között egyelőre vita van az élőlény eredetét illetően. Egyesek szerint egy vadonatúj medúzafajjal van dolgunk, mások szerint egy ismert faj valamely példánya egyszerűen megevett valami olyant, amelytől elszíneződött átlátszó teste.

  Forrás: iflscience.com

  Kép forrása: iflscience.com

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon