MENÜ
 • Kalapács alatt a Beatles fordított fotója

  Aukció alá kerül egy rendkívül ritka - és a szem számára egy kicsit talán még meghökkentő - fotó a Beatlesről. A fotó ismert változatán ugyanis éppen fordítva haladnak a gombafejűek.

  Nem másról, mint arról a fotóról van szó, melyen a négy beatle az Abbey Roadon halad át, csak éppen nem úgy, mint híres, 1969-es albumuk borítóján jobbról balra, hanem balról jobbra.

  A rajongók viszont nem csak a megváltozott irányt láthatják meg a fotón, ha alaposan megvizsgálják. Míg a felhasznált fotón McCartney mezítláb van, ezen a fotón már szandált visel. Ugyancsak nincs már az a cigaretta sem a kezében, amit a borítón visel.
  A fotó annak a sorozatnak a részét képezi, melyen London észak-nyugati részén készített a fiúkról Iaian Macmillan, az Abbey Road stúdiójánál. A fénykép készítésekor egy rendőr állította meg a forgalmat. A ritka fotóból 25 példány létezik, a jelenlegit egy magángyűjtő ajánlotta fel aukcióra.
  Sarah Wheeler, a Bloomsbury Auctions egyik munkatársa így nyilatkozott a fotóról: “Macmilannak tíz perce volt, hogy megcsinálja a sorozatot. Hat fotót készített a Beatleszről, ahogy le-fel sétálnak a zebrán. Egy létrán állt a fotó készítésekor. Ez a sorozat a hatvanas évek egyik ikonja lett. Azt hiszem leginkább egyszerűsége miatt lett annyira populáris. Nagyon egyszerű, stílusos kép, egy kép, ami megmarad az emberben.
  Az aukciót május 22-én tartják.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon