MENÜ
 • #justgirlfacts – #csakcsupahülyeség

  Kielemeztük az Instagram egyik szörnyszülöttjét

  Véletlenül akadtunk rá Instagrammon a Just Girl Facts elnevezésű borzalomra, mely viccesnek és kedvesnek szánt kiírásokkal próbálja a női nemet promótálni, olyan megállapításokkal, melyektől a szüfrazsettek búgócsigaként forognak sírjukban. Az ifjú generáció lánytagjainak néhány tagja komolyan hisze ezekben a sokszor hihetetlen önellentmondásba keveredő Coelho-féle bölcsességekben. Így ideje egy kis helyreigazítást tartanunk.

  A cikk készülte során nőnemű egyed nem sérült. Kihangsúlyoznánk, hogy a megállapítások nem minden lánynak szólnak, hiszen tudjuk, hogy a legtöbb lány okos, értelmes és mindenképpen egyenrangú férfitársaival. Szerkesztőségünk lányaiért is megveszünk. De tényleg. Imádjuk őket. Akinek nem inge – így ne vegye magára!

  “Az a lány, aki mosolyog és folyamatosan beszél, ugyanaz a lány, aki álomba sírja magát éjszakánként.”
  “The same girls who smiles and talks non-stop is the same one who cries herself to sleep at night.”

  Nos, nem. Ez a lány egyszerűen népszerű annyira, hogy legyen kivel boldogan beszélgetni és inkább mosolyog, mint hogy mások kettős személyiségéről álmodozzon, vagy hogy irigykedjen arra, ha valaki populáris. Van egy rossz hírünk; ez a lány valószínűleg otthon is mosolyog és ott is baromi – oké, talán túl – sokat beszél, lezuhanyzik, megmossa a fogát és alszik. Persze ha azon gondolkodna, hogy más mennyivel boldogabb, biztos ő is bömbölne alvás előtt.

  “Ne törjétek össze egy lány szívét, mert valószínűleg ír rólatok egy bestselling albumot!”
  “Don’t break a girl’s heart because she’s probably write a bestselling album about you.”

  Hehe… Nem. Nem fog. Ez nem fog megtörténni.

  “Mindenki azt hiszi, hogy minden lány álma az, hogy megtalálja a tökéletes férfit… igazából az, hogy anélkül egyen, hogy hízzon.”
  “Everyone thinks that: It’s every girl’s dream to find the perfect guy… in fact it’s every girls dream to eat without getting fat.”

  Nos lányok van egy rossz hírünk – vannak ételek, amikből ha ésszel és tonnaszámra esztek, akkor sem híznátok el. Bizony. Egyetek almát például. Sok almát. Életetek egyik nagy “problémája” máris megoldódott! Most már esetleg jöhetnek olyan kaliberű dolgok is, mint a család, karrier, egészség…

  “Ha egy lány azt mondja, hogy “felőlem…” igazából azt reméli, hogy lelőnek, lelöknek egy hídról, megerőszakol egy cápa és megesz téged.”
  “When a girl say “whatever” she really means: I hope you get shot, off a bridge, raped by a shark and then eaten by it.”

  Ha egy lánynak olyanok jutnak eszébe, hogyan ölne meg valakit vagy hogy egy cápa meg tud erőszakolni egy embert, egy biloógiatanár simán hülyének tartja, egy pszichológus pedig pszichopatának.

  “Jól vagyok – egy lány legnagyobb hazugsága”
  “Im Okay – The girl’s biggest lie”

  Azért a könnyű drogok, szüzesség és alkoholfogyasztásból is akadtak már néha hazugságok, nem? Borzalmasan szomorú, hogy a mai generáció lányainak nem adatott meg a boldogság. Hogy mostantól történhet bármi a világon, találhatnak bármilyen fantasztikus férfit, születhet akárhány gyönyörű gyerekük és kereshetnek akárhány zsáknyi pénzt… a mai lányokat egy olyan kegyetlen huszonegyedik századi átok sújtja, ami nem engedi nekik, hogy valaha az életben jól legyenek. Sose hittem volna, hogy ilyen nehéz. Régen minden jobb volt.

  “Nevezz kurvának és mutatok egyet.”
  “Call me a bitch and I’ll show you one.”

  A szituáció a következő. Szandra valamifajta madame lehet. Bár a kuplerájok egy-két évszázaddal korábban még so-so jogosan működtek, a rendőrség azért sose nézte jó szemmel azt, hogy egy város prostitúciója beszorult cirka néhány négyzetméterbe. Ezért néha jelszó kellett a bejutáshoz. Ez lehetett akár a “kurva” is. De lehet, hogy Szandra sima varázsló. Esetleg praktikus. Azt mondod, neki, hogy kurva és kettőt sem pislantasz már egy autóban ülsz mellette ahogy visz ki az országútra, mutogatva a fehércsizmás, párducrucis, cigiző hölgyeket. Micsoda szolgáltatás!

  “A nőknek kétszer annyi fájdalom-receptoruk van mint a férfiaknak. De sokkal magasabb a fájdalomküszöbük is.”
  “Women have twice as many pain receptors on their bodies than men. But, a much higher pain tolerance.”

  A biológiai igazságtartalmába inkább bele sem gondolok ennek a mondatnak. Ami amúgy bámulatos. Mert fáj. Tényleg fáj,.Tegyük fel, hogy igaz lányok. És matekozzunk. Szóval van x, ami nektek 2x. A fájdalomküszöb mértéke legyen y, ami nálatok 2y. A férfiaknak ugye csak egy kis gagyika x jut, x pedig egyenlő y-al. A lányoknak sokkal nehezebb – az átkon kívül, ami miatt sose lehetnek boldogak – hiszen nekik 2x-ük van. De 2y-nyi fájdalomküszöbük.

  x=y
  2x=2Y

  Egyszerűsítsünk kettővel. De kemények vagytok ,mi?

  “Próbálsz búcsút mondani valakinek és tizenötperc múlva… még mindig beszélsz.”
  “Trying to say goodbye to someone and 15 minutes later… you’re still talking.”

  Hát ez nagyon cuki szokásnak tűnik tükör-fénykép-csücsörítés országában, de jelenleg itt Európa közepén – sőt, az egész glóbuszon – ez szimplán baromi idegesítő. De ha annyit beszélsz… Akkor nem te vagy véletlenül az a lány aki álomba sírja magát? A telefonbeszélgetés elején lévő “Hogy vagy?” kérdésre is valószínűleg a “Jól, köszi” bevált fordulattal válaszoltál. Te hazug! Tudjuk, hogy nem vagy jól! Az átok nem hagyná!

  “A nők 75 százaléka tesz fel kérdéseket, még akkor is, ha tudja a választ.”
  “75% of women ask questions, even if they know the answer to them.”

  Szóval feleslegesen teszel fel kérdéseket rabolva mind a saját mint pedig a másik idejét. Barátnők között biztos szupcsin működik a dolog, de reméljük ez a jó szokás azért korlátozódik az élet néhány területére és a bank, posta, élelmiszerüzletében nem vetődnek fel olyan problematikus elemek, mint a “ezért fizetni kell?” “címzettet írjak rá?” és a “akkor ez most az én pénzem?”

  “Ha egy lány csendben van, vagy túlgondol valamit, unja a várakozást, összeomlik, sír legbelül vagy az összes együttvéve.”
  “When a girls is silent, she’s either ovethinking, tired of waiting, falling apart, crying inside or allof the above.”

  Mikor elolvastam ezt a sort, borzalmas lelkiismeret-furdalásom támadt. Eszembe jutottak emlékek, mikor néhány lánnyal csendkirályt játszottunk. Minek tettem ki őket szerencsétleneket már zsenge korukban? Eszembe jutott az oktatás kegyetlensége is. Tanítók, tanárok, professzorok várják el – ami a legborzasztóbb, hogy még a nők is! – hogy a tanulók hosszú-hosszú órákon üljenek egy helyben, csendben olyan lelki viharokat átérve, melyet a feleannyi fájdalomreceptorral rendelkező férfiakat fél perc alatt a sírba vagy Briarcliffbe juttatná. Hát ezért beszél olyan sokat az az álomba sírós lány. Nem értitek! Védekezik a napi súlyos idegösszeroppanás elől!

  “Néha egy lány csak annyit akar, hogy harcolj érte. Hogy elhigyje, hogy te jobban akarod ezt a kapcsolatot, mint ő maga.”
  “Sometimes all a girl wants is for you to fight for her. Make her believe that you may want this relationship more than she wants.”

  Igazán bölcs dolog ilyenekkel vizsgáztatni a barátaitokat, bár a szinglilét ugye nem is baj, hiszen nagyobb álom a hízástalan zabálás. De most komolyan, micsoda egy ilyen párkapcsolat? Verseny, hogy ki akarja jobban azt, ami kettőtök között ezek szerint olyan baromi harmonikusan működik? Megsúgom arany bogaram, hogy ha ilyen elvárásokkal operálsz a magánéletedben, akkor mindig, de mindig te leszel az, aki jobban akarja a párkapcsolatot, mint a barátod.

  “Csak azért mert nem kezdeményezem a párbeszédet, nem azt jelenti, hogy nem halok meg azért, hogy beszéljek veled!”
  “Just because I don’t start the conversation, doesn’t mean I’m not dying to speak to you!”

  Állásinterjún még lesznek problémáid meg a legtöbb boltban is ilyen nagyszerű taktikával. Sőt a jövőbeli férjeddel is. Jövőbeli gyerekeddel is. Szüleiddel. Barátaiddal. Miért kínzod magad? Ha néha nem kezdeményezel, akkor a csend vár rád! Az pedig tudjuk mivel jár együtt…

  “Lányszótár: Nem = Igen”
  “Girl’s dictionary: No = Yes”

  És csodálkozol, hogy mindig csak menyasszony maradsz vagy belecsöppensz egy házasságba, amihet maszekul nincs kedved? Jaj, jaj… Ez mellesleg tanult idegen nyelven is így működik? És a szinonímákkal? És mi van a vizsgákkal vagy sima baráti beszélgetésekkel? Lassan hűl meg bennem a vér… Én egészen eddig félreértettem az összes barátnőmet és a tulajdon anyámat nagymamáimat?!

  “Az átlagos idő, ameddig egy nő meg tud tartani egy titkot 47 óra és 15 perc.”
  “The average amount of time a woman can keep a secret is 47 hours amd 15 minutes.”

  Ezért van kevés női politikus. Pont ezért.

  “Magas srác és alacsony lány = aranyos. Alacsony srác és magas lány = kínos”
  “Tall guy and short girl = cute. Short guy and tall girl = ankward”

  Még hogy nem a méret a lényeg! Ezek szerint nagyon is! Tisztelendő amúgy, hogy ennyire nem érdekel titeket semmilyen külsőség és most már teljesen megértjük, hogy utáljátok a fiúkat, mikor azok csak a melleiteket és a feneketeket nézi. Micsoda büdös disznók! Mintha nem lenne lelketek! Mintha csak centikből állnátok! Hát hova fejlődött ez a világ? Mi a fene bajuk van a magas fiúknak? Mert csak azok jöhetnek szóba. A magas fiúk.

  “Egy lány kedvenc dala többet mond el az érzéseiről mint az ajkai valaha fognak.”
  “A girl’s favourite song will tell you more about her feelings than her lips ever will.”

  Igen, Rihanna dalszövegírói óriási mélységekben szoktak belemenni, de például PSY Gangnam Style című, remélhetőleg lassan leülepedő borzadalma is elég komoly lélekrajzot vázol fel. Ha viszont tényleg értelmes a dal… Mi lenne ha felolvasnád a szövegét? Arról nem is beszélve, hogy fiúismerősötök biztosan tudnának mondani egy-két dolgot, amit az ajkaitokkal kell csinálni és sokat elmond az érzéseitekről. Fütyülés, puszi… Aki másra gondolt szégyellje magát!

  “Ha igazán szeretsz valakit… A kor, távolság, súly és magasság csak számokat jelent.”
  “When you really love someone… age, distance, weight and heigths are just numbers”

  De azért legyen magas. Mindenképpen legyen magas.

  “I hate texiting people first, I feel wakward, annoying and unwanted.”
  “Utálok én írni először. Kínosnak érzem, idegesítőnek és nemkívántnak.”

  Akkor most jöjjön egy újabb fontos biológiai tény. A hormonok száma egy lányban x. A fiúkban 200x. Y itt nincs. Szóval igen. Ha nem ír rád és ha tényleg egy olyan világrendben élsz, mint amiről az eddigi mondatok szólnak… az is vagy.

  “Jó reggelt szépség – srácok, ennyi minden, ami kell.”
  “Good morning beautiful” – guys that’s all it takes.”

  Meg legyetek magasak. Mindenképpen. És jó ha néha tök feleslegesen küzdötök azért, hogy azt érezzék, hogy ti jobban akarjátok a kapcsolatot, mint ők. De köszönjetek reggel. Az fontos.

  “Egy lány, mindegy mennyire tagadja, minden emlékre, részletre és pillanatra emlékezni fog, amit ráhagytál!”
  “A girl, no matter how many time she denies is, will remember every memory, detail and moment you’ve left her.”

  Mert a lányok memóriája ennyire baromi jó! Lehet, hogy te már elfelejtetted, hogy 2011. március 7.-én 18:34-kor mit mondtál, de ő baromira emlékszik, hogy azt mondtad: “Aztán a Zoli kért három szeletet, de…” És emlékszel, hogy a tavaly hányadik zebracsíkon lépdelve tartottad meg, mikor megbomlott? A harmadikon. De az ő jobb lába még a második volt. Piros dzseki volt rajtad, kék-zöld mintás belső, 52,3 centiméter hosszú cipzárral, ami 345 fogacskából állt. Utána megkérdezted, hogy akartok-e menni moziba. Ő azt mondta nem. Szomorú volt, hogy nem mentetek, pedig nagyon akarta. Csak ugye a fordított szótár, igen az nem, nem az igen… A hajadból 24 szál a bal szemöldöködbe lógott. A jobb cipődön a baloldali masni 34 milliméterrel hosszabb a másik masninál. Az öved a harmadik lyukba volt bekapcsolva. És baromira büdös volt a szád.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon